Skip to main content

Joanna en de oranje smurfen

maandag 6 mei-2013
Je kan niet alles lezen. Dus mocht u deze hebben gemist, pak de leuning. De arrestatie van de Jeanne d'Arc van de Nederlandse republikeinen zou dus helemaal geen foutje van een simpele Amsterdamse handhaver zijn geweest, maar een plotje van een stel oranjesmurfen die tijdens de kroningsjubel vanachter de kouwe kont van die ouwe Atlas alles en iedereen in het snotje hielden.
En zeker Joanna, die ook eerder dit jaar al eens ten onrechte door vertegenwoordigers van de Utrechtse pettenflat van de weg was gehaald en daarna een bosje excuses kreeg aangeboden.
Nou geeft deze nieuwe kees rond Joanna ons niet veel “hope” dat het morgen beter zal gaan. Oranje kan niet stuk bij het Thialf-volk, vooral niet nu W.A. van Buren zich verslingerd blijkt te hebben aan plaatjesplakker A. van Buuren en aan de Amstel luidkeels meehumde met Votown-kwelers Nick en Simon.
Wil niet zeggen, dat wij het initiatief van Bernard Tomlow niet appreciëren. De smurfen van het Koninklijk Paleis zijn namelijk in het verleden al vaker ingezet bij acties die wij niet meteen zouden honoreren met de schoonheidsprijs. Zo waren zij tot aan de stropdas betrokken bij het afleggen van Edwin de Roy van Zuijdewijn (1) en wie dit leest vraagt zich helemaal af wat nou precies de rol is van deze gleufhoedjes. Misschien een onderwerp voor de nimmer aflatende Pauw en zijn Wittemannetje? Zouden we leuk vinden.

(1) Ronk naar de serie "Royalty" op de site van onze Vervolgverhalen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen