Skip to main content

Sigaartje? Nou graag

maandag 5 maart-2012
Vroeger wonnen we met foebele nog wel eens een Europacup. Vroeger hadden we de grootste wereldhaven. Vroeger hadden we het beste pensioenstelsel ter wereld. Vroeger liepen we voorop met ons drugsbeleid.
O, nu we het daar toch over hebben. In Spanje is olé uit het woordenboek geschrapt. Het gaat daar zwaar naadje en hele dorpen gaan stilletjes naar de gallemiezen. Neem bijvoorbeeld Serra de Cardo in Catalonië. Trabajo nada, de hangplekken zijn mudjevol, dus met name de jongeren trekken aan hun stutten. Om te voorkomen dat het durrep in één groot bejaardenhuis verandert heeft de gemeenteraad besloten om grond te verpachten aan een avontuurlijke firma uit Barcelona. Die gaat daar wiet op verbouwen om bijvoorbeeld de strijd aan te binden met prozac, valium en andere chemische narigheid. Bovendien zorgt dat initiatief voor de cakenodige werkgelegenheid in Serra de Cardo.
Spanje lijkt daarmee de kant op te gaan van hun westerburen, die hun neus vol hadden van war on drugs en andere straffe uitvindingen van de USSA op dit gebied en nu het vooruitstrevendste drugsbeleid ter wereld koesteren. Zonder dat dat heeft geleid tot een massale bedevaart van sigarenliefhebbers, snorkelaars en liefhebbers van andere experimenten richting Lissabon.
Dus ook op dit terrein wordt onze eerste plaats als het liberaalste land op het gebied van gedoseerde middelen naar de kloten geholpen. Blote benen door een congsie van Ruttelaars en neo-nali's, die ons opschepen met pasjes, ledenlijsten, smurfeninvallen en zwaardere straffen. Laissez faire, laissez aller? Alleen voor bankiers en andere geldwolven.

Klik hier om uw reactie toe te voegen