Valse vlag (024)

02 maart 2017
Hits: 475

maandag 8 oktober-2012
Nieuws uit Turkije. Tussen al het geouwehoer door over de troepen van Assad die vrolijk Turkse dorpen onder vuur nemen, omdat ze wel eens willen zien of Erdogan ballen heeft. Volgens de Dardanellen-mainstream zouden er een paar dagen geleden twee Tunesiërs zijn aangehouden op het vliegveld van Istanbul. Ze reisden op valse papieren en stonden naar alle waarschijnlijkheid op een fout lijssie. Op zich niks bijzonders, al werd er meteen getoeterd dat het duo iets te maken zou hebben gehad met de recente 9/11-moord op de Amerikaanse ambassadeur Chris Stevens in het Libische Benghazi. Bewijs nul, maar het opent zo lekker in een dagvod.
Overigens blijft het een raadsel waarom Stevens in het uiterst onrustige Benghazi, waar zelfs het Rode Kruis ajuu paraplu had gezegd, met zo weinig oortjes ronddalverde. Op de buitendeur van het consulaat stond dan wel geen “binnen zonder kloppen”, maar met zo weinig personeel was het wel een eitje om je entree te maken. En dan was er nog een lullige achterdeur. Tussen de soep en de kreeft zagen de deftige bezoekers van het aan die kant gelegen toprestaurant Venezia een tiental booswichten ruim twintig gaatjes in die deur maken. De bewakers aan de binnenkant gaven vijf keer sjoege en kropen vervolgens met zijn allen in een jeep en namen al schietend de wielen in de richting van een andere villa verderop aan de weg. Meneer Stevens achterlatend in zijn saferoom met een raampje zonder tralies. Daar zou hij zijn bezweken aan de rook.
Waar lijkt dat op? Ja, steek die vlag maar weer omhoog. En blijf hem ook maar effe hoog houden, want ze hebben nu die twee Tunesische lullo’s gepakt. De FBI is al gearriveerd. De tobbe is al klaargezet. Dus die gaan wel weer een liedje zingen. Over Chris en Al Qaida. Wilt u het geluid even zachter zetten? Dank u. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Aantal keren bekeken: 475

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch