Vrienden onder elkaar (038)

We hebben het al eens eerder in de groep gegooid. Peter Lagendijk, voormalig stenenhandelaar en “petekind” van wasserettekoning Henk van de Meene, is na de hemelvaart van de laatste een paar jaar geleden samen met zijn gezin onder de tram geduwd. Door de zogenaamde fine fleur van ondernemend Nederland. Gesteund door de geldschuur van de Van Lanschotjes en de staat der Nederlanden. Teruggedrongen tot het absolute minimum vecht hij voor genoegdoening en rehabilitatie via Twitter. Nou twittert goddank niet toute Hollande, dus maakte in het recente verleden een flink stel van zijn revelaties ook deel uit van het meergranenmenu van KM. Met name over de talloze op het oog zo keurige villabewoners en bootjesfanaten die indertijd willens en wetens van de diensten van Van de Meene gebruik hebben gemaakt en onbestraft zijn gebleven. En wij gaan daar vandaag unverfrohren mee verder.

“KM: Ken je nog meer BN-ers cq. Quoteballen die gebruikmaakten van Henk's wasserettes?

Peter: Ja, dat is echt een heel groot circuit. Rode draad daarbij is dat heel wat van die mensen alleen in naam eigenaar zijn van bedrijven of onroerend goed. Ik overdrijf niet als ik zeg dat half Bilthoven en Bosch en Duin daar tot op de dag van vandaag goed van leeft. Nou ben ik niet het type dat hier met een lijst met namen en rugnummers komt aanzetten. Mede ook omdat ik dan misschien een hoop families in dezelfde situatie breng als die van mijzelf en mijn gezin en in de afgrond wordt geduwd door bijvoorbeeld Van Lanschot en het circuit daaromheen. Die hel gun ik niemand. Wat ik wel kan zeggen is dat Floor Mouthaan tot de grote jongens van deze wasserette behoort. Jullie weten zonder twijfel dat Floor zijn carrière is gestart bij Fentener van Vlissingen en de NORO-fraude op zijn naam heeft staan (1). Zijn broer Niek was hoofd Bijzonder Beheer bij Van Lanschot en de directe baas van Karin Hendriks die mijn gezin en mij in directe samenwerking met de overheid en andere zeer duistere instanties de afgrond in hebben geduwd. En laat broer Niek nou bijzonder toevallig net de buurman zijn van louche auto- en vastgoedhandelaar Theo de Rijk, die nu voor 1,1 miljoen in mijn afgepakte huis van 2,5 miljoen woont. Zo werkt de wereld en half Nederland zwaait ernaar. Hoe Henk van de Meene en Floor Mouthaan elkaar hebben leren kennen weet ik niet. Toen ik in 1998 als zelfstandig ondernemer in het vastgoed begon was ik met Henk overeengekomen dat ik mij voor de helft van de tijd zou verhuren aan Unit Parc. Dat was het projectontwikkelingsbedrijf van Henk en Henny Drost. Henk financierde dat. Ik hield destijds kantoor bij Henny op de Paasheuvelweg in Amsterdam-Zuidoost. Daarnaast financierde Henk projecten van de Belgische woningontwikkelaar Luc Lambrechts en via MKB Vastgoed in Apeldoorn (Reva) de bouw van winkelcentra. Samen met Koos Oegema uit Epe. En dan had ie nog belangen in Fileta Europe (2). Henk woonde in Knokke, maar doordeweeks bracht hij de nacht door in Hilton Soestduinen of in het Newport Beach Hotel in Naarden. Wij ontmoetten elkaar wekelijks en zo goed als elke keer als ik in Soestduinen was had hij precies daarvoor of daarna een afspraak met Floor. Henk vertelde dat Mouthaan voor hem werkte en dat er over en weer zaken werden aangegeven. Henk kreeg projecten en overnames van Floor, die bijvoorbeeld door Van den Hombergh cs. weer werden opgepakt en aangekocht. Henk zat met Floor niet alleen in vastgoedprojecten, maar ook in energie, golfbanen, financieringen, bedrijfsoverdrachten en aandelen. Er was een hele rits BV's bij betrokken, waaronder om er eens een paar te noemen TransMatch BV, Match Finance BV en Transtext Industries (...) Volgende keer meer”.

Intrigerend. Spannend. Schweinerei op het hoogste niveau. Stay tuned (JP).

(1) Zie als opwarmertje voor NORO en John Fentener van Vlissingen aflevering 1 van de serie “Bommen voor Felipe” en aflevering 6 van de serie “De achterzijde van het beursschandaal”. Op NORO komen we nog terug [red.].
2 ) Zie aflevering 37 van deze serie.

Vrienden onder elkaar

  • Hits: 2693
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch