Skip to main content

Vrienden onder elkaar (030)

28 juni 2018

Onze kijkcijfers staan heden ten dage net zo onder druk als de aandelen ASR. Komt dat door het WK foeballen? Komt het door het mooie weer? Komt het door de kwaliteit van het gebodene? Of van alles een beetje? Geen flauw idee. Maar eergisteravond was het wel even schrikken. Een uur of half elf 'savonds waren er bij ons nog geen 500 klanten voorbijgekomen. Tot iemand met als standplaats Zeist besloot dat aantal op te krikken met 13 visites aan aflevering 29 van “Vrienden onder elkaar”. Binnen 20 minuten. Beetje gek. Maar korte tijd later werd het nog veel gekker. Toen haalde iemand met een IP-adres in Dordrecht maar opererend vanuit Lunteren het in zijn hoofd om diezelfde aflevering 269 keer te bezoeken. Binnen 10 minuten. Plotseling zaten we dus ruim in de 700. Motief? Geen flauw idee (bis). Maar het liet wel de wekker bij ons afgaan. Wij hadden namelijk toegezegd nog enige aandacht te besteden aan Frans Heideman. Samen met bef Hans Kaiser een van de gangmakers op de laatste bijeenkomst van de VVD Club van Honderd in Rijssenburg met foto's van twee inmates uit de keurige joint van Heerhugowaard: Evert Kroon (oud-compagnon van stenenstapelaar Roeland Voerman en de te vroeg van ons weggerukte Schotse landheer “ome” Dik Wessels) en de wegens corruptie veroordeelde bestuurder Tonnie Hooijmaijers. Ook VVD.
Volgens een Clubwatcher was Frans eind jaren tachtig, toen de Dominee nog in leven was en af en toe van Mabel droomde, regelmatig te vinden in het destijds roemruchte barretje Hilton, alwaar de heren Rap en Roet elkaar ontmoetten en zelfs tot zaken kwamen. Later was Franske ook habitué in barretje Lexington, alwaar de heren Rap en Roet elkaar op maandagavonden opnieuw ontmoetten en zelfs tot zaken kwamen (1). Vaak was hij in gezelschap van Flip Kerkhoven (2). En dat is nog steeds zo. Neem alleen deze annonce waarin reclame wordt gemaakt voor de Vast & Goed Lounche in de Galgenwaard, alwaar de heren Rap en Roet.......etc. Frans was ooit door Flipke “neergezet” bij Arno van den Heuvel (rip) om “het vak” in de vingers te krijgen. Arno had ooit een makelaardij op het Oude Kerkhof in Utrecht en stond bekend als de oprichter van de Club van Honderd. Nee, niet die Utrechtse VVD-club. De Club van Honderd van FC Utrecht, die overigens het honderdjarig bestaan nooit zal meemaken. De notaris van deze roemruchte Club in de Galgenwaardse lounch was niemand minder dan onze vriend Eldering (rip) aka “de wasbaas”, die daar bij de leden die tot het stenstapelaarsgilde behoorden de ABC-truuk introduceerde (3). Heel lang duurde het niet voordat Arno in de kieren kreeg dat Frans geen al te groot licht was. Aan intimi liet hij weten dat zijn “pupil” een NLST-omroeper was cq. een ODV-er. Een vertaling is nooit weg. NLST stond voor Niet Lezen, Schrijven en Tellen en ODV voor Overal Dyslectisch Voor. Een andere koosnaam die Arno voor Fransje gebruikte was “Churchyard Digger”, vrij naar het Oude Kerkhof. Of naar Flip Kerkhoven, dat kan ook. Na honderd dagen zou Arno aan Frans gevraagd hebben een taalcomputer in te slikken en daarna een calculator. Wat je met zo'n man moet? Nou, Fransje bleek over leuke contacten bij de Blauwe Brigade te beschikken. Kijk en dat is mooi meegenomen. Vooral voor een avontuurlijk ondernemer als Arno, die in zijn glorietijd ook heren van de ondeugende importen tot zijn kennissenkring mocht rekenen. Want handel is handel en als je de Blauwe Brigade daarbij een loer kan draaien heb je de hoofdprijs. Zeker bij de VVD. Zeker bij deze premier. Stay tuned (JP).

(1) Een andere bekende uit de beroepsgroep van Frans die we daar ooit aantroffen vindt u terug in deze vermakelijke serie.
(2) Flipje hoeven we niet te introduceren. Even de zoekmachine aanslingeren en u vindt deze goede bekende van oud-premier Jan Peter Lullo all over the place. En niet in gunstige zin.
(3) Ter lering en vermaak zie dit artikel.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 juni 2018
Vrienden onder elkaar