Skip to main content

Vrienden onder elkaar (028)

19 juni 2018

Wie met Peck omgaat wordt ermee besmet. In dit geval Deborah C. Peck. Een meisje dat alweer zo'n zes jaar geleden in de USSA voor schut ging, omdat ze frauduleus had zitten mindfucken met levensverzekeringen. Daarbij had ze stiekem tegen de 10 meloen dollar voor eigen gebruik gereserveerd. Maar eerlijk is eerlijk, ze was haar Nederlandse compagnons van Quality Investments niet vergeten. Voormalig Oranjebewaker Frank Laan, losbol Dennis Moens en bef Koen Blom ontvingen volgens een rapport van de vliegende blauwe brievenbrigade ruim 33,5 meloen dollar voor de moeite en ene Jorre Appel ook nog eens 11,5 (1). Gewoon om eens lekker uit hun bol te kunnen gaan. Nee, niet in Bakkum aan Zee. In Marbella, Ibiza, Dubai, Miami en meer van dat soort luxe Gomorrha's, waar je helaas niet alleen feestneuzen ontmoet maar ook lieden die je kwaadschiks wat lichter proberen te maken. Of op ruwe wijze hun geïnvesteerde poen komen terughalen. Hm, Dennis ? (2) En als naast deze patjepeeërs de herverzekeraar in Costa Rica (3) ook nog eens een volgeling van Victor Mids blijkt te zijn, dan mag u raden waar die in totaal rond de 200 meloen dollar aan investeringen zijn gebleven. Helemaal bingo. Een vingerplant. Gisteren loste een Amsterdamse kadi het startschot voor het strafproces tegen deze doorzakkers. Ze hadden in 2011 al eens drie maanden in het voorportaal van een kerker gezeten, maar het onderzoek had zoveel voeten in de aarde dat ze tijdelijk nog wat quality time in de frisse buitenlucht mochten doorbrengen. Uiteraard niet zonder msm-aandacht (4).

Naar aanleiding van dat geloste schot ontvingen we een mail. Van Peter Lagendijk, Van Lanschot's worst nightmare. Komt ie:

"Toen ik in 2001 Don Leo Geeris (5) leerde kennen nam hij me als eerste mee naar één van zijn panden uit zijn omvangrijke vastgoedportefeuille namelijk de “Showoffice” aan de Maarssenbroeksedijk 13 te Maarssen.
Onze afspraak ging eigenlijk in eerste instantie over een nieuwbouwontwikkeling van zeer luxe appartementen in Marbella bij Los Monteros waar Don Leo tezamen met Bill Groenewoud (6) een appartementencomplex liet bouwen. Mijn opdrachtgevers Hendrik van den Hombergh (7) en zijn compagnon Wim de Pundert (8) hadden namelijk grote interesse om ieder daar een appartement aan te schaffen, hetgeen zij later ook deden. Er is nog slaande ruzie ontstaan tussen Van den Hombergh en De Pundert enerzijds en Bill Groenewoud anderzijds. Ze voelden zich ernstig in hun kruis getast omdat ze beiden appartementen hadden gekocht terwijl er geen bouwvergunning was afgegeven door de Junta d’Andalucia.
Ten tijde van mijn gesprekken met Don Leo over die appartementen in Marbella begon Leo ineens over een ander project dat hij, volgens zijn zeggen, samen met Bill Groenewoud had ontwikkeld: een nieuwbouw kantoor aan de Maarssenbroeksedijk 13 te Maarssen. Dat pand lag op nog geen 10 minuten rijden van Landgoed de Ganzenhoef waar Don Leo met zijn Bernadette (9) resideerde.
Don Leo zocht huurders omdat het nieuw ontwikkelde, gebouwde pand voor 2/3 leeg stond en slechts 1 gebruiker kende namelijk Caribbean Comfort. De verhuur werd geregeld door een vriend van Leo, Peter Bakkenist, een bedrijfsmakelaardij in Utrecht, die niet zo succesvol bleek te zijn met de verhuur van dat pand.
Bij het gebouw aangekomen werden we hartelijk ontvangen door ene Geert Pot, de enige huurder van één étage van dat pand die hij zodanig had ingericht met palmbomen en riet dat je dacht op een strand van de Dominicaanse Republiek te vertoeven. Geert bleek dus directeur te zijn van Caribbean Comfort. Een bedrijf waarin Don Leo naar eigen zeggen ook in zat en mede omdat het net opgestart was (nog) geen huur aan hem hoefde te betalen. Omdat de Don kennelijk in de veronderstelling verkeerde dat ik bemiddeld was (wat nog helemaal niet het geval was) probeerde hij samen met Geert Pot mij over te halen om voor zover ik mij herinner 50.000 of 60.000 euro in te leggen voor een aandeel in dit fantastische vakantie-resort in de Dominicaanse republiek. Ik zou daarbij een gegarandeerd rendement krijgen en kon een aantal weken per jaar voor niets gebruik maken van 1 van de villa’s op het resort. Die 50-60 mille moest wel even over gemaakt worden naar een bankrekening in Zwitserland. Dat deed bij mij al alle alarmbellen rinkelen, maar buiten dat had ik helemaal niet de beschikking over dat soort bedragen. Wellicht had ik wel die indruk bij beide heren gewekt omdat ik destijds in een gloednieuwe (geleende) Range Rover reed die mij ter beschikking was gesteld door Roeland Voerman (10). Ik heb getracht beleefd te bedanken voor het aanbod, maar zowel Don Leo als Geert Pot bleven maar aandringen, waarop ik maar ben opgestaan en vriendelijk aan de Don heb gevraagd of we het pand nog verder gingen bekijken.
Nu viel mijn oog vanochtend op dit artikel in het Financieel Dagblad en dit artikel in De Telegraaf. Waarbij het, gezien mijn ervaringen met Don Leo Geeris in de 15 jaar na de kennismaking in 2001, niet verbaast dat Caribbean Comfort in één zucht met Quality Investments genoemd wordt!"

Als je dat zo leest krijg je al gauw het meditterane vermoeden dat Frankie Laan cs. de ballenjongens zijn van een wasbazenclub, waarvan de leden af en toe misschien eens wat letselschade oplopen, maar verder driewerf de middelvinger opsteken naar het vulgus. Moreel besef? Niet aanwezig. Dus we zijn voorlopig nog niet klaar met die club. Stay tuned (JP).

(1) Zie dit Amerikaanse rechtbankverslag.
(2) Zie dit bericht uit onze Crimesitekick.
(3) Ach, Costa Rica. Wie herinnert zich niet onze weelderige berichtgeving over Terra Vitalis en Fecundo.
(4) Zie bijvoorbeeld deze bijdrage van gisteren uit het dagvod De Telegrof.
(5) Don Leo hebben we al vaak door de gehaktmolen gehaald. Op naar de zoekmachine.
(6) Voor Billie “de augurkenkoning” raden wij u aan even de zoekmachine aan te slingeren.
(7) Hendrik van den Hombergh was het maatje van Henk van de Meene, de zwart geldspecialist van Johan Verhoek aka “De Hakkelaar”.
(8) Wim de Pundert is nog niet door ons geschoren, maar als de voortekenen niet bedriegen komt ie zeker nog eens aan de beurt.
(9) Bernadette Vehmeijer was het rijkere vrouwtje van Don Leo.
(10) Ook over Roeland komen we nog te spreken in verband met een wietplantage in een discotheek en tomatenopslag in Brabant.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 juni 2018
Vrienden onder elkaar