House for sale (001)

02 april 2017
Hits: 294

vrijdag 5 november-2010
House of Lords. 1 november 2010. Tegen kwart voor elf 'sochtends. Lord James of Blackheath neemt het woord. Allereerst vindt hij het jammer dat de voorzitter niet aanwezig is en excuseert zich tegenover de minister van Financiƫn dat hij een onderwerp ter sprake brengt dat eigenlijk te heikel voor woorden is. Hij blijkt al zo'n maand of vijf met beide heren aan het bakkeleien te zijn geweest over een offer you can't refuse. Via een gereputeerd en gecontroleerd financieel vehikel in de City was hij in contact gekomen met de stichting X, die graag een financiƫle mega-operatie wilde uitvoeren. Met assistentie van vriend Blackheath, als dat zou kunnen. Dit om de operatie binnen de wettelijke krijtlijnen te wurmen. Had Blackheath ervaring op dit terrein? Yes. De lord:

"Ik heb meer dan wie ook in de City ervaring met het witwassen van terroristisch en irregulier geld. Ik heb miljarden aan terroristisch geld verzorgd. Mijn grootste klant was de IRA en ik ben er trots op om te kunnen zeggen dat ik 1 miljard pond van hun geld heb kunnen afschrijven. Ik heb ook intensief contact gehad met Noordafrikaanse terroristen, maar daarover wil ik verder niets kwijt omdat dat van veel ernstiger aard is en nog een veiligheidsitem. Ik voeg daaraan toe, dat het inschakelen van de politie niet handig zou zijn, want dan ben ik genoodzaakt de hulp van de Bank of England in te roepen als mijn getuige, gezien het feit dat zij mij bij deze affaire heeft betrokken."

Een malloot in de House of Lords? Blackheath zou niet de eerste zijn. Maar om nou te zeggen dat ie de indruk maakt rijp te zijn voor isolatie cq. een dwangbuis, nou nee.
Maar als ie zegt dat "zijn" stichting helemaal fris onder de oksels is en bereid om geheel gratis miljarden aan te reiken om de Britse staatsschuld recht te trekken hou je toch een slagje om je arm. Morgen meer over dit fenomeen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 294
House for sale

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch