Skip to main content

Bilderbribe (006)

25 februari 2017

donderdag 5 juli-2012
De werkelijkheid gaat sneller dan wij. Zeker bij onze zuiderburen. Het kernkabinet van kinderpinkeltje Elio di Ripo heeft namelijk gisteren al besloten dat de twee rollatorreactors in Doel in 2015 dicht motten. Niks geen 2016. Maar als pleister op de wonde van dit besluit mag de fossiele Tihange 1 tot 2025 blijven voortpruttelen. Ook al, omdat er in Wallonië tot die tijd menselijkerwijs noch een tsunami noch een aardbeving van 8 komma zoveel op de schaal van Richter valt te verwachten. Oh, en verder wordt van uitbater Electrabel verwacht, dat het twintig procent van de reutelend opgewekte stroom door alternatieve leveranciers naar de elektrieke apparatuur van de cliënteel laat lekken.
Electrabel, lees Bilderbull Etienne Davignon, was zwaar over zijn plas en dreigde meteen naast de rollators in Doel ook de Tihange 1 in 2015 dicht te mieteren. Daardoor loopt voornoemde cliënteel de kans in dat jaar bijvoorbeeld de finish van de Ronde van Vlaanderen op zijn navel te moeten schrijven, omdat zijn glazen tiet zonder stroom zit. En niks is zo erg als een kwaaie Belgische wielerliefhebber als het om public relations gaat.
Staatssecretaris Melchior Wathelet ging er gisteravond nog van uit dat Electrabel blufte (1). Kan. Zal wel. Maar wij zouden er niet van opkijken als er ineens weer eens speels een oud dossier tot leven wordt gewekt over de blote avonturen uit het verleden van pinkeltje Di Rupio. Onder het motto “wie niet luisteren wil, moet voelen”. Want het gaat om het spaarvarken van Etienne en wie zijn handen daarnaar uitstrekt kan een tsunami verwachten of een aardbeving van 8 komma zoveel op de schaal van Richter. Dus stay tuned.

(1) Gisteren haalden wij vader en zoon Wathelet nog door elkaar. Sorry met een bloemetje. Moet de warmte zijn geweest.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017