Transparant (019)

02 april 2017
Hits: 516

zondag 23 januari-2011
14 april 2010. Het loopt tegen tienen als de "Glasgow Express" van Hapag Lloyd aanmeert bij Kaai 742 van D.P. World in Antwerpen. Aan boord ondermeer twee containers met volgens de bijbehorende paperassen een flinke lading Dosidicus Gigas. Dat zijn knoerten van inktvissen waar zelfs iemand na een week vasten nog zijn tanden niet inzet. De Nederlandse eigenaar wordt ervan verwittigd dat ie zijn knoerten kan komen ophalen en in de tussentijd wordt er goed op gepast. Je moet een pasje hebben om op het terrein te komen. Hulpsmurfen en camera's doen de rest. Maar wat gebeurt er? Net als in februari 1995 bij het triootje tussen Fred Teeven, Jan van Looijen en Evert Tweehuizen pleegden onverlaten 'snachts een kraak. Zou je zeggen dat camera's en/of hulpsmurfen zulke grappen registreren. Noppes. Net als toen (1). De volgende dag worden de twee containers weer afgesloten door de douane. En je houd het niet voor mogelijk, maar er volgt een sequel. Opnieuw worden de twee grote blikken inktvis opengewrikt en opnieuw geen beelden. Er werden wel twee Grieken aangehouden, maar die bleken verdwaald te zijn na een woeste sirtaki.
Vanwaar al die drukte rond die containers? Kind kan de vaat doen. Er lag een paar honderd kilo coke tussen de dooie inktvis. Wie tot twee keer aan toe effies inbrak?
Is de Paus katholiek?
Ondertussen was de Amsterdamse OM-juf Tammes door haar Belgische collega op de hoogte gesteld en er kwam een ontroerend tikkietakkie tot stand tussen de Belgische en Nederlandse recherchesmurfen. Onder hun toeziend oog verhuisden de twee containers naar de Haarlemmermeer. Vol inktvis, aangevuld met 14 cokedummies en 1 kilo echte. De val klapte dicht. De Nederlandse vishandelaar verdween in een kruipruimte. In afwachting van zijn proces.
Op het oog een redelijk eenvoudige operatie, maar zoals zo vaak met dit soort zaken ook behoorlijk fishy. Stay tuned.

1. Zie in dit verband vooral aflevering 10 van deze serie dd. 3 augustus 2004.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 516

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch