Skip to main content

Volkskrant werktuig deep state

26 januari 2018

'FBI, NSA en CIA zeggen alle: het waren de Russen - allemaal dankzij de AIVD'. De Volkskrant krijgt taart van Deep State. Vorig jaar lanceerde de NRC een smerige aanval op onze enige Nederlandse volkstribuun Omzigt ten behoeve van zekere belangen. Uiteraard kon ons 'katholiek vakbondsblad' de Volkskrant niet achterblijven in serviliteit jegens de macht: in inclusief de voorpagina maar liefst 5 pagina's uit de doeken gedaan hoe onze AIVD en MIVD al in 2014 ontdekten dat de Russen bezig waren de VS te hacken. Dat ontdekten ze in de zomer van 2014, vlak voor MH17 werd neergehaald. In november drongen de Russen het State Department binnen; 'AIVD en MIVD waarschuwden de Amerikaanse diensten'. Even later was het Witte Huis aan de beurt: emails en agenda van Obama. 'AIVD en MIVD waarschuwden wederom Amerikaanse diensten'. 'De Amerikanen werden volledig verrast door de Russische agressie', vertelt Chris Painter, de enige bron die met name wordt genoemd in de anonieme rij van tipgevers. 'Hij was jarenlang, tot afgelopen augustus, verantwoordelijk voor Amerika' s cyberbeleid'. Niet zo best Chris, zou je denken. 'Dat de Russen dit zouden doen, het aanvallen van onze vitale infrastructuur en het ondermijnen van onze democratie', verzucht Painter. Dan vallen de Russen in juli 2015 het partijbestuur van de Democratische Partij aan. U raad het al: 'AIVD en MIVD waarschuwen Amerikaanse diensten'. Dan najaar 2015: 'FBI waarschuwt partijbestuur van de Democratische Parij dat er hackers in hun systemen zitten. De partij doet niets met die waarschuwing'. Omdat de FBI er niet bijvertelde dat het om Russische hackers ging? Is dit niet zeer merkwaardig?
'De Amerikanen sturen taart en bloemen naar Zoetermeer'. Maar dan ontspint zich de warboel met FBI, CIA, de Clinton-emails en de presidentscampagne van 2016 die Trump in het Witte Huis brengt. 'Gekozen president Trump weigert categorisch om die Russische bemoeienis expliciet te erkennen. Het zou de glans van zijn verkiezingsoverwinning halen. Bovendien heeft hij zich geregeld postief over Rusland en specifiek president Poetin uitgelaten. Het is een van de redenen waarom de Amerikaanse inlichtingendienst gretig informatie weglekt'. In Den Haag en Zoetermeer zijn ze woedend: 'Maar hoezeer de hoofden van AIVD en MIVD hun ongenoegen ook kenbaar maken, ze hebben niet het gevoel dat de Amerikanen het ook werkelijk begrijpen'. Die domme Amerikanen ook. Help je ze krijg je dit. Het heeft Den Haag/Zoetermeer dan ook voorzichtiger gemaakt: 'Die argwaan is na de verkiezing van Trump tot president toegenomen?' Hoezo, lekte Trump soms?
In een begeleidend 'vijf vragen over' wordt gesteld 'Waarom zijn de hackers van de AIVD zo goed?' Of zijn de anderen zo slecht - zou Louis van Gaal zeggen. Waarom werd Nederland uitgekozen voor MH17? 'Schijnbaar toevallig maar niet zonder god's leiding' zou mijn vader zaliger zeggen. Bescheidenheid is niet de sterkste kant van de Hollander. Vergeef me, maar 'waar een klein land groot in kan zijn' zou mijn vader geringschattend hebben toegevoegd. Hij kende zijn pappenheimers. Ook deze grandioze scoop van het landelijk ochtendblad zou hem niet hebben verbaasd. De Volkskrant is werktuig van Deep State. (WK)

Jacques
Nog, nog steeds hebben de Russen Auschwitz bevrijd. Het zijn de Russen die de meeste offers hebben getroost in het verslaan van de nazi's. Dat wordt niet op de scholen geleerd en wordt weggemoffeld in bijna alle msm. Dit is een prachtig voorbeeld van manipulatie van de geschiedenis. Zo zijn er tal van voorbeelden.
Faraday
Desinformatie/inmenging in buitenlandse verkiezingen zijn sinds 1945 het specialisme van de inlichtingendiensten van Uncle Sam.
In de jaren negentig hielpen ze Boris Jeltsin nog aan de macht, ha ha, dat het poetin is gelukt hetzelfde te doen noemen ze hier een koekje van eigen deeg.
Bewijs tot nu toe nooit geleverd- et alors- wel de oplossing: internetcensuur.
Paranoïde heksenjachten met mythische proporties van het russische gevaar doen me denken aan de coalition of willing-Irak maart 2003 met een slordige miljoen doden en miljoenen vluchtelingen tot gevolg.
De overeenkomsten weeral groter dan de verschillen met belangrijkste gemeenschappelijke factor de beroerde interesse van Big Oil Company in de Rusian Bear.

Cjuupie
Het is nu definitief: 'De Volksverlakkerskrant'
rob
Als er ook maar iets van dit verhaal waar is, dan heeft het iets ambivalents;
1) Het geeft de Amerikanen het gevoel gesteund te worden.
2) Het laat de Russen weten, dat ze zwakke plekken hebben...
3) En zoals eerder opgemerkt, die afluisterwet moet er dus echt komen!
En p.s...(fluister,fluister) we draaien de gaskraan dicht...waar moet het gas nu vandaan komen?

Jennake
Het zijn niet zozeer 'de Amerikanen" die het gevoel mogen krijgen gesteund te willen worden, het zijn de Clinton's en co. Wel een beetje onderscheid blijven maken tussen al die yankees, hoor. En het is niet alleen "gevoel". De Nederlandse bijdragen aan het Clinton fonds lopen in de miljoenen, zowel van de Nederlandse overheid als van .. de Postcode loterij.
https://www.clintonfoundation.org/contributors?category=$5,000,001+to+$10,000,000

jan-47
Onbegrijpelijk dat mensen dat nog slikken
Nog onbegrijpelijker dat geen krant hier tegen in gaat
De "Groene> misschien, af en toe een beetje raak bij ze

david
de groene vroeger misschien , maar als je dat blad kritisch leest komt het op mij eerder over als een "gatekeeper" oftewel gecontroleerde oppositie, een hoop praatjes , analyses enz, maar de hete brij laten ze liever links liggen.
Faraday
"if it seems too good to be true it probably is" tussen 42 andere feitelijkheden op een poster (Murphy's law) aan de deur in ons kleinste kamertje. Atmosferisch assorti of..waar stinkt het?
Jacques
Blijkbaar moet de sleepwet er doorheen komen met daarbij ook het argument dat het geld goed besteed is. Wordt het afluistersysteem van de AIVD nog steeds met Hebreeuwse keyboards onderhouden? Dat is geen grap. Trouwens ik kreeg de indruk dat de journalisten zich gebruikt voelen, c.q. dat het publiek het door heeft.
Gerrit van der Horst
Maar gelukkig kunnen we vandaag meteen al lezen waarom we gisteren deze propaganda van de staatsmedia (VK & Nieuwzuur) voor de kiezen kregen. Rutte zegt "trots" te zijn op de AIVD en MIVD en wijst erop dat diensten van andere landen al ruimere bevoegdheden hebben om er aan toe te voegen; "Inlichtingendiensten hebben meer bevoegdheden nodig". 'Houzee!' voor de sleepwet. Een wet die werkelijk niks met de het hacken van Russen en alles met de schending van de privacy van alle burgers in ons land van doen heeft.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 januari 2018