Skip to main content

Het Vierde Rijk en de gaskraan

woensdag 14 september-2011
Kan je wel als een blinde Bibi-kip gaan kakelen dat Griekenland vandaag nog uit het Vierde Rijk moet worden gelazerd, maar dat is wel heul makkelijk scoren. Bovendien moet je je bij uitspraken van Bibi altijd afvragen "Cui Bono?". Ook in dit geval. Want wie liggen tegenswoordig stevig met elkaar te kroelen? Griekenland en Israël. En zoals een gemiddelde Inhollandblokker al weet is Israël in sommige gevallen Bibi's animator. Een koppie thee doet wonderen.
Waarom de Grieken en Israël met elkaar tongen? Awel, er is gas gevonden in het zeegebied tussen de Levantijnse kust en Cyprus. En niet zo'n beetje. Gezien de huidige frigidaire verhoudingen tussen Israël en de andere betrokkenen op het Westaziatische vasteland is de warme relatie met Athene gauw verklaard. Tel Aviv is al druk bezig om zijn zeegrenzen te verleggen en met name Libanon met een klein gaspitje af te schepen. Syrië is even met een lente aan het koetelen. Een Palestijnse staat over Netanyahu's dead body. Blijft dus als joker NATO-land Turkije over. Moet te rommelen zijn.
Hoe goochem is het dus voor Adolf van Rompuy en zijn volgelingen om op korte termijn aan onze Bibi's wensen te voldoen en Athene eruit te mieteren? Niet. Nou zou u de indruk kunnen krijgen dat wij een lans aan barrels hakken voor het Vierde Rijk. Dat is niet zo. Voor ons geldt het antieke credo dat Brussel vernietigd moet worden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen