Skip to main content

Hebbes (005)

05 april 2017

zondag 22 september-2013
Gisteren werd in Nieuwegein Francesco Nirta voorzien van een paar extra manchetten. Francesco woonde daar al ettelijke jaren in een eenvoudig appartement en at af en toe spaghetti om de hoek. Hij was lid van de gezelligheidsvereniging 'Ndrangetha en werd op verzoek van de Italiaanse justitie geclipt, omdat ie ooit tot levenslang was veroordeeld wegens een moord en verder nog verdacht werd van een paar andere olijkheden die verboden zijn.
Maart 2010 werd in Rotterdam Theodor Cranendonk voorzien van een paar extra manchetten. Theodor woonde daar al ettelijke jaren in een joyeus appartement en ging af en toe uit eten in Manilla. Hij voorzag de gezelligheidsvereniging 'Ndrangheta ondermeer van bazooka's en werd op verzoek van de Italiaanse justitie geclipt, omdat ie ooit tot tien jaar was veroordeeld wegens voornoemde leverantie en verder nog verdacht werd van een paar andere olijkheden die verboden zijn.
Francesco zeilt zonder twijfel een Italiaanse kerker in. Theo mag zonder twijfel hier blijven. Het verschil? Theo heeft her en der in de wereld friends in high places. En draagt kennis van hele enge dingen. Vandaar dat ie indertijd ontvlucht werd (1). Justice for all? Sure.

(1) Zie onze beruchte serie “Ship ahoy”. Fantastico.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017