De hospitaalridders (004)

06 april 2017
Hits: 475

woensdag 3 maart-2010
Once upon a time in een streekziekenhuis. Niet zo lang geleden. Een nieuwe dag was net begonnen en de chef van de darmafdeling was samen met een ja-zuster driftig bezig met het bevestigen van het hopserige beeld dat wij hebben van ziekenhuispersoneel sinds de serie Medisch Centrum West. Het ging best lekker tot het ritme gebroken werd door een telefonadus interruptus. Hoofdzuster Ineke. De patiënten lagen er wat onrustig bij (sidekick: en dat in hun dure nieuwe bedden van de firma O. , waar notabene de Grootmeester van de hospitaalridders commissaris was geweest!).
Darmchef, licht geagiteerd: “Ja? Enig idee hoe dat komt?”.
Hoofdzuster Ineke: “Ze hebben net koffie gehad uit dat nieuwe apparaat. De een wilde espresso, de ander cappuccino, weer een ander koffie verkeerd...“.
Darmchef: “Oooh, misschien voelen de patiënten zich wat winderig. Kan geen kwaad. Ik ben nu even bezig. Ik kom straks wel even bij je langs. Als het te gek wordt dan weet je wel wat je moet doen”.
Na een uurtje of drie was het weer rustig op de afdeling. Een verdwaalde scheet en wat zwaar gesnurk daargelaten. Toen maakte de darmchef fris en kwiek zijn entree en zei tegen hoofdzuster Ineke:
“Lekker rustig Ineke. Maar het stinkt hier een beetje. Heb je nog ergens moeten ingrijpen?”
Hoofdzuster Ineke: “Praat me er niet van dokter. We hebben uren werk gehad. De hele boel zat onder”.
Darmchef: “Maar wat heb je ze dan gegeven?”
Hoofdzuster Ineke: “Een beetje valium dokter”.
De darmchef viel bijna in een coma, want als je pas geopereerde darmpatiënten verwent met een sterk bakkie leut - of ie nou uit een reutelpot komt of uit een gestroomlijnd apparaat van de firma P. - en je geeft ze daarna wat valium dan zijn alle bruine beren los.
Niks ten nadele van de firma P. trouwens. En wees eerlijk, het is toch wel lekker dat je tegenwoordig in een beetje ziekenschuur een exotisch bakkie kan krijgen als je weer helemaal uit je narcose bent. Nog leuker zou wezen als je bed in de koffiecorner stond, maar daar is de NZA nog niet helemaal uit.
Vraagt u zich misschien af waar al die rotzooi is gebleven na die strontexplosie op de afdeling van zuster Ineke. Nou die wordt normaliter uitbehandeld door een vuilverwerkingsbedrijf. Kan zomaar de bekende firma G. zijn geweest. En we durven het bijna niet te zeggen, maar daar is onze Grootmeester ook commissaris. Toeval? Bestaat niet. Daar kan je valium op innemen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Aantal keren bekeken: 475
De hospitaalridders

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch