Genaaid (001)

02 april 2017
Hits: 660

maandag 16 mei-2011
Zegt de naam Eliot Spitzer nog iets? Dat was een OvJ in New York die nader onderzoek wilde verrichten naar mogelijke misdaden van Wall Street. Dat liep verkeerd af, het bleek dat Eliot zijn creditcard had gebruikt voor wat ze bij onze westerburen Oegandese discussies noemen. Zeg maar: sex. Dat kostte hem in 2008 de kop en niemand pakte de onderzoeksdraad op. Vrijkaart voor Wall Street.
Inmiddels heeft een voormalig medewerker van de Toezichthouder het over 1 miljoen gevallen van oplichterij per jaar op Wall Street. De “Subcommittee on Investigations” van de Amerikaanse Senaat publiceerde het rapport: “Wall Street and the Financial Crisis: Anatomy of a Financial Collapse”, leesvoer van 650 pagina's. Zij onderzochten Goldman Sachs, Deutsche Bank en Washington Mutual als case studies. Matt Taibbi, onderzoeksjournalist, publiceerde hierover een lezenswaardig artikel (zie). De verwachting is dat er niks zal gebeuren, de belangen zijn te groot.

Van het IMF is al langer bekend dat ze de bevolking naaien als ze de kans krijgen, en van Dominique Strauss-Kahn (nog steeds dé man van het IMF) was al langer bekend dat hij eh laten we zeggen “losse handjes” had wat vrouwen aangaat. Daar is ie tot nu toe aardig mee weggekomen.
Hij zou vandaag bij het EU crisisoverleg over Griekenland en Portugal zijn, maar zit voorlopig vast in New York. Dominique was (dat mogen we wel zeggen) dé kandidaat van de Franse “socialisten” voor de komende presidentsverkiezingen. Niet al zijn partijgenoten waren enthousiast over een “kaviaar socialist” als kandidaat. Dat probleem lijkt nu opgelost.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 660

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch