Skip to main content

Staatsgeheim (005)

02 maart 2017
Hits: 524

donderdag 18 juni-2009
Fuck. Een medewerkster en een ex-medewerker van de AIVD achter het gaas. Zij zouden Jolande van der Graaf van De Telegrof geheime spulletjes hebben verschaft over Irak en Jan Jurk uit Tibet. Bij het gevalletje Irak ging het om info die het kabinet van J.P. Dodo op het verkeerde been zou hebben gezet wat betreft Saddammeke's biochemische wapenzooi en zijn opmars naar de atoombom. Zou de AIVD niet zelluf hebben uitgevlooid, maar gewoon hebben overgenomen van de firma Bush/Blair Ltd. Nou, die commissie van oom Willibrord Davids kan nu eigenlijk meteen wel opdoeken. Dodo cs. zijn gewoon verkeerd voorgelicht door die eikels van de AIVD. Einde verhaal.
Wat het gevalletje Jan Jurk betreft. Dat ging om de extra beveiliging die Janus kreeg bij zijn recente bezoek aan Nederland. Er zou een levensbedreigend Chinees complot zijn geweest tegen de Tibetaanse leider. Vandaar dat hij zich overal vertoonde met een zonnebril en een petje.
Het is allemaal te droef voor woorden. Nog droever is dat er een huiszoeking plaatsvindt bij collega Van der Graaf. Als de speurneuzen daar staatsgeheime stukken aantreffen is Jolande ook het haasje. Met een paar jaar kruipruimte als bonus. Dat haalt de moed bij die journalistieke kloothommels om Den Haag op de kootjes te rammen er wel uit. Voortaan alleen nog berichtgeving over Jan, Yolanthe, Wesley, Georgina, Jort en hoe ze allemaal ook mogen heten. En als je dat niet leuk vindt ga je maar iets doen in het vastgoed of op de kermis staan. Wat een gulach.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017