Skip to main content

Contra (003)

05 april 2017

vrijdag 20 augustus-2010
"Gelukkig heeft ie de Antillen nog". Schreven we gisteren. En "ie" was Obomba, die in Colombia een zeperd had opgelopen. Wat gebeurt er tegelijkertijd op Curacao? Daar is de USS Klakring komen binnensailen. In het kader van de operatie "Southern Seas Deployment". Die deployment is nog niet zo oud. Heeft het Pentagon ingesteld, omdat in de Latijnsamerikaanse achtertuin van de USA de invloed van links-nationalistische boktorren wel erg groot werd. Dat laatste ga je natuurlijk niet luid rond lopen te toeteren, want die boktorren zijn wel democratisch boven komen drijven. En als er één land is waar ze weten wat democratie inhoudt dan is het de USA wel. Hm?
Naar aanleiding van de komst van de Klakring gaf het Amerikaanse consulaat een verklaring uit waarin o.m. het volgende werd geboerd:

"Het biedt de gelegenheid voor de Amerikaanse strijdkrachten om te opereren in een multinationale omgeving om de coördinatie te verfijnen, de gezamenlijke operationaliteit te verbeteren en de flexibiliteit te verhogen. Verder zullen de units zich richten op niet conventionele bedreigingen zoals illegale handel".

Ja hoor, daar heb je hem weer. De bestrijding van de illegale handel aka handel in verwarrende middelen. Giga gelul in de ruimte, zoals in deze kolommen tot vervelens toe aan bod is geweest. Maar dat was blijkbaar nog niet genoeg voor de persmalloot van het consulaat. Hij liet nog een boer. Komt ie:

"Met het bezoek krijgt de bemanning de gelegenheid de rijke cultuur van Curacao te leren kennen. Ook zullen de mariniers vrijwilligerswerk doen".

En dat alles tussen het neuken, zuipen en snuiven door. Wat een baan! Hadden Dorus en meneer Cor Steijn indertijd toch gelijk. Zorg dat je d'rbij komt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017