Rupsen

Hits: 355

vrijdag 17 februari-2012
Maandag wordt er weer eens een boek gebaard. Het heet "De Ontknoping" en is een kind van het duo Van der Boon en Van der Marel, beiden werkzaam voor het Financieele Dagvod. Gaat over het avontuurlijk strippen van het Philips Pensioenfonds door Bouwfondspiet Jan van Vlijmen aka Rupsje Nooitgenoeg en zijn ome Nico. Om de boel alvast wat op te warmen boerde hun vod vanochtend, dat voor het eerst een politicus en een topambtenaar de revu passeren. Zijnde ene Peter Paul Doodkorte en ene Leo Prinsenberg. Respectievelijk voormalig wethouder van de metropool Capelle aan den IJssel en ex-grondbedisselaar van de gemeente Rotterdam.
Leverde ze een aangenaam aantal kluitjes op. Maar afgestraft? Ben je belazerd.
Verder blijkt er nog iets ongerechtigds te zijn gebeurd in de joint venture van Boa Nooitgenoeg John Fentener van Vlissingen en Rupsje en ..."Verzekeraar ASR stelt na onderzoek naar contacten met de groep-Van Vlijmen, dat in enkele gevallen sprake was van onduidelijkheid over geldstromen en de prestaties van de wederpartij". We mogen aannemen dat deze omschrijving in gewone mensentaal staat voor: er is geknoeid, maar we hebben het er liever niet meer over.
Nou is dit niet het eerste vuiltje dat in het kielzog van Jos Baeten's vlaggeschip aan de oppervlakte verschijnt. Zo komen bijvoorbeeld in onze serie over ASR de illustere namen van Cees Houtman (rip), Henk v.d. Meene (ex-zakenpartner van Johan Verhoek aka de Hakkelaar), Dion Bartels (ex-goochelbef), André Martens (oplichter) en Pientje Q. (mediatorretje) voorbij en wie weet delven we in de nabije toekomst nog wat van dit soort lieden op (1).
Maar we zijn natuurlijk donders nieuwsgierig naar verdere onthullingen in "De Ontknoping". En nou maar hopen dat we door deze voorpublicatie een gratis exemplaar in onze gleuf krijgen. Want we zijn zo arm als een AOW-rups.

1. Zie op onze Followup-site de serie "Tussen premies en piraten", die binnenkort weer een boeiend vervolg krijgt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 355

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch