Vertrouwensman?

14 december 2015
Hits: 303

Na de aanslag op de kandidaat burgemeester van Keulen werd ene Frank Steffens gearresteerd. Bij onderzoek naar zijn levensloop door lokale media kwamen wat onverklaarbare zaken aan het licht. Zoals het jarenlang hebben van een werkeloosheidsuitkering, terwijl hij niet was ingeschreven bij het arbeidsbureau. Ook bleek zijn politiedossier alleen toegankelijk te zijn voor een zeer beperkte groep, zeg maar geheim, dus.
Vreemd is ook dat zijn strafregister (allerlei veroordelingen inzake neo-nazi-activiteiten, waaronder een gevangenisstraf van 3 jaar wegens toebrengen van zwaar lichamelijk letsel) niet geleid zou hebben tot onderzoek van, laat staan een dossier bij de Verfassungsschutz (zeg maar AIVD).
Bij de antifascisten (Antifa Bonn) was wel een dossier van Frank Steffens aangemaakt, hij werd beschouwd als “gewelddadig, een tikkende tijdbom” en actief in neo-nazi-kringen vanaf het begin van de jaren ‘90.
In de lokale pers gaat men ervan uit dat hij vanaf die tijd als “V man” zeg maar betaalde informant werkzaam was voor de Verfassungschutz. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 december 2015
Aantal keren bekeken: 303

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch