Skip to main content

Verlengen, met strafschoppen na (019)

03 mei 2019

Esther Bal rolt nog even door. Na haar een-tweetje met De Kromme. Een week geleden had Bal het over pepernoten (‘Wij gaan de play offs niet in voor de pepernoten’), dinsdag ging het over gevoel (‘Willem is een gevoelsmens. Hij maakt beslissingen op gevoel. Wij willen wel graag morgen, woensdag weten of hij het doet’). We zullen waarschijnlijk nooit weten of Willem De Kromme het op woensdag wel doet. We zullen waarschijnlijk ook nooit weten wat Bal heeft gedaan in De Vliert. Behalve het verzinnen en uitkramen van onzin.
Ik vond het een zwaktebod, als nepnieuws: De Komst van De Kromme als Interim-trainer voor de Duur van de Play offs. Typisch Bal, die het liegen en als hertje in de camera kijken geleerd heeft op Avans in Ernhem. De Kromme is een ouwe zak, uit 010. Een Koos Postema zonder diens politieke benul. Waarom niet, in plaats van Van Hanegem, Glenn Helder of Paul Gascoigne, of nog iemand anders met een rafelig randje vol drankmisbruik en kleine criminaliteit? Heb je net als in het geval van het orakel van Rotterdam-Zuid, ook geen trainer, maar wel lekkere uitspraken voor in het BD.
Aad de Mos desnoods.
Of had dan verzonnen dat de KNVB toch om was en dat Kakhi alsnog het halve Georgische staatsbudget in de FC mag steken. Om dat nieuwsbommetje dan een etmaal of wat later weer tegen te spreken met een beroep op een computerfout of gebrek aan Avans-collega’s op het stadion… Niemand die er over zou zijn gevallen want iedereen is al weer bij de volgende hype. Zo werkt dat met fake, of je het nou met een pop doet of berichtjes bakt. Esther rolt wel door. Volgend jaar zit ze naar verluidt bij Excelsior. Of in China...
Ik vond het nepnieuwtje over Van Hanegem erg omdat er toch ook joyeuzere manieren zijn om afscheid te nemen van de FC Den Bosch. Of in ieder geval manieren die uitdrukken dat we er met zijn allen ingestonken zijn en ons behoorlijk in de zak getast voelen.
Wat te denken bijvoorbeeld van de collectieve afbraak van De Vliert, vanavond? Gewoon, door ons, de tribuneklanten die het allemaal hebben aangezien en uitgezweet. In Utrecht deden ze dat ooit, de lui van de Bunniik-side. Die sloopten ergens eind jaren zeventig zelf de oude Galgenwaard na een competitiewedstrijd. Als toetje. Hoefden ze geen werkelozen meer voor op te hoesten. Dus waarom niet de hand aan de ploeg vanavond na het laatste fluitsignaal? Menige Weener-slaaf zal ons er dankbaar voor zijn.
Nou was het Utrechtse stadion toentertijd wel al voorbestemd om herbouwd te worden. Dat zal met De Vliert dus niet gebeuren. Naast BVV komt een akkertje. Kunnen misschien nog aardappels in, die komen dan in augustus al weer omhoog. Als voor anderen de nieuwe competitie van start gaat…
(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 mei 2019
Verlengen, met strafschoppen na