Skip to main content

Verlengen, met strafschoppen na (014)

31 januari 2019

Het is nog even wachten totdat Anton Evmenov in de Vliert zijn leuter op tafel legt. De beoogde nieuwe technisch directeur van FC Den Bosch heeft nog steeds geen werkvergunning. Het ten toon spreiden van de edele delen is de moderne kleedkamerhumor. Geen banaan meer in de kicksen van de nieuwe speler maar je pik uit het pak en een selfie ervan de wilde wereld ingestuurd. Komt naar ons toegezwommen vanuit Engeland, waar het voetbal en de humor zijn uitgevonden. Het heimwee naar Georgie Best en ‘Gazza’ Paultje Gascoigne, die nog met een eerlijk delirium onze harten veroverden, groeit met de dag. (1)
Dat de technische Rus nog steeds het land niet in komt is een gerucht, dat is waar. Voor de leugens moeten we bij Ester Bal zijn. De ouwehoer van de FC spreekt in genitaliën, zogezeid. Of hoe moet je anders kijken naar de bocht waarin de officieule woordvoerder van de club zich afgelopen week wrong? Het onderzoek van de KNVB naar de herkomst van het geld van de geldschieter is niet eind februari afgerond, zoals het twee weken geleden nog moest heten, maar pas in maart. Bal wist er wel een oorzaak voor: de Carnaval hiero en de jolijt van de Russisch-Orthodoxe kerk daaro. Ja, dan biedt zo'n tafel wel uitkomst …
Neem van mij aan dat de nationale bond pas met een vonnis over Kakhi en de FC komt nadat Paul van der Kraan hoog en droog naar Enschede is geëmigreerd, in april dus. Dan kan hij daar als ex-praeses van de FC en nieuwe voorzitter van Twente rechtstreeks promoveren naar de eredivisie. En kunnen anderen een zakkie om de restanten van FC Den Bosch doen en die in de Maas mieteren. Want dat het fout zit met Kakhi is nu al duidelijk. Daarvoor hoeven ons Pasen en hullie der Pinksteren niet op één dag te vallen.
Wij worden er niet voor betaald, in tegenstelling tot de jongens en meisjes van het Braboblad, en zijn dus wat gemotiveerder om bij het uitpluizen van de achtergrond van Jordania verder te kijken dan onze neus lang is. In het enige artikel dat het lokale stoomschip van de MSM tot nu toe aan de kwestie heeft besteed (BD van 19 januari) hebben de schrijvers het over twee firmaatjes waaraan de jonge Jordania zou zijn verbonden. Hun conclusie: als er al miljoenen zijn die toebehoren aan Kakhi dan zijn die verdiend met de Oil Energy Group. Het andere bedrijfje, SDO Logistics, levert nauwelijks wat op.
Maar dat Kakhi in de olie zit, kwam zelfs voor een Georgisch sportblad als een verrassing. Crystalsport schreef vorige zomer: ‘Kakhi werkt in de oliesector, althans volgens het Nederlandse dagblad De Telegraaf’. Het citaat komt van voetbalzone.nl dat ons ook nader informeert over het Umfelt van Kakhi. In de vorige aflevering van deze serie kwam nicht Jordania al voorbij, nu blijken Kakhi zijn moeder en zijn vrouw garant te staan voor verhalen en verhaaltjes die weer wat meer licht werpen op de Georgische familje. Of juist het toch al geringe licht aanzienlijk dimmen.
Mama Maka Asatiani verdiende ooit de kost als model maar toen het beste er bij haar af was schoolde ze zich om tot zakenvrouw. Een soort Linda de Mol zeg maar, want ze werd eigenares van het Georgische mediahuis Maestro. In die hoedanigheid schijnt ze rond 2012 verantwoordelijk te zijn geweest voor een schandaal als gevolg waarvan ze haar connectie met de dure sponsor Mercedes-Benz kwijtraakte.
Mama’s papa Kachi werd in 2002 op onnatuurlijke wijze een lijk. De moord op de begenadigde oud-speler van het elftal van de Sovjet-Unie werd nooit opgehelderd. Mevrouw Jordania junior tenslotte -geboren en getogen als Niniko Kldiasvili- is zo gehecht aan de schaduw dat ze een journalist van het Georgische sufferdje Primetime in 2015 bij haar verloving toebeet: ‘Ik geef geen interviews!’
Last but not at all least is er ook nog de andere zoon van Maka en Merab, Levan. Ook polder-based. Hij schijnt momenteel te azen op een plek in de hoofdmacht van FC Den Bosch. Zijn broer haalde hem daartoe weg bij Eindhoven, daarvoor droeg hij reeds het shirt van Vitesse. En daar weer voor dat van de jeugd van Achilles’29. Kijk, dat is nu weer iets om in de volgende aflevering op in te zetten en voort te breien. Want Achilles, de voorheen brave club uit het nog bravere durp Groesbeek, werd een aantal jaren her volledig naar de Filistijnen gevoerd, vanwege een … ondeugdelijke boekhouding.
(JoopFinland)

(1) De eigenaar van Notts County, Alex Hardy (what is in a name?) zette volgens zijn eigen per abuis een foto van zijn jongeheer op Twitter.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 januari 2019
Verlengen, met strafschoppen na