verlengen, met strafschoppen na (010)

Zou ook die Laurie uit Arnhem komen? Ze belde me op van de week. Laurie, van de FC Den Bosch, maar met inderdaad een heel klein beetje Laurie Anderson in haar timbre. Of ik mijn bankrekeningnummer aan haar wilde doorgeven want ze konden van mijn seizoenkaart niet incasseren. Inderdaad was het me al opgevallen dat het cluppie de ene na de andere overwinning boekt maar dat er nog geen cent van mijn zogenoemde pay-after-play kaart -je betaalt achteraf alleen na een overwinning of gelijkspel in de match die je hebt bijgewoond- was betaald geworden. Ze hadden ongetwijfeld ergens in De Vliert bij de aanschaf van de kaart ook mijn rekeningnummer opgeslagen maar in de chaos die daar na de verkoop van de club nog steeds heerst zullen ze nog wel even zoekende blijven. Laurie gaf me het meest algemene emailadres dat je als organisatie maar kunt bedenken, plus de welgemeende raad om ook vooral mijn naam onder het IBAN-nummer te zetten, dus dan weet je het wel. Inderdaad is mijn rekening nog steeds niet aangeraakt, dus dat zal het nieuwe jaar worden voordat Laurie me weer gaat bellen. Daarop verheug ik me trouwens...
Die kaart is nog ingevoerd door Roel van der Krabben, de intelligente en bescheiden man die voor de verkoop van de FC communicatie en marketing deed. Hij is deze week opgevolgd door een vrouw die alles behalve bescheiden is. Of Ester Bal slim is kan ik niet meteen beoordelen maar aan een plek in de schaduw heeft ze in iedwr geval een broertje dood. Toen ik haar portretje zag en las in de Brabokrant wist ik meteen weer over wie het ging. Het tijdschrift Hard Gras -een voetbalblad voor echte lezers- wijdde ooit een dikke special aan de gang van zaken bij Vitesse. Daarin was Ester de link tussen de verslaggever en de apocalyptische gebeurtenissen in de Gelredome. Voor de leek: Vitesse is altijd een club geweest waar het rommelt, maar al te vaak naar aanleiding van malafide geldzaakjes. Rond gezegd: Vitesse is mafia zolang er profvoetbal bestaat. Men herinnere zich uit de jaren tachtig de fameuze juwelier die de club bijna de nek omdraaide door zijn avonturen in de Kaukasus.
Het Hard Gras-verhaal is uit de jaren negentig en ging dus alweer over iets anders en toch hetzelfde. Ester was toen in Arnhem communicatiemens en dat wordt ze nu dus weer in Den Bosch. En ja, ze is uit Gelderland opgehaald door Paul van der Kraan, de huidige voorzitter van FCDB die dus ook voorzitter van Vitesse is geweest. Vandaar mijn vraag over de herkomst van Laurie... Is de FC Den Bosch feitelijk een filiaal van Vitesse geworden? En daarmee van het Georgische geld dat Vitesse in leven houdt? Dat is de hamvraag. Want bij alle mooie euforie onder mijn medefans, en bij de bewondering voor het werk van Boessen en zijn staf die een elftal hebben neergezet dat loopt als een lier, moet geen seconde uit het oog worden verloren dat de KNVB de verkoop van de club nog steeds niet heeft goedgekeurd. Er hangt onverminderd een Zwaard van Damocles boven De Vliert: geen toestemming van de bond is einde verhaal.
Want ook na de zinderende happening van gisteravond moeten we in alle droefheid vaststellen dat het betaald voetbal ten prooi is aan een wellicht onomkeerbaar proces van zelfdestructie. 'Twente  waar zijn je centen en Twente waar is je poen', werd er gisteravond smalend gezongen naar de rangen van de tegenstander. En het deed inderdaad pijn aan de ogen om te zien hoe de grote club uit Enschede een ploeg van niks moet opstellen en op de tribunes alleen nog vergezeld wordt door schorem. Het was zelfs Keuken Kampioen Divisie-onwaardig wat de Tukkers lieten zien, en hetzelfde geldt voor de vernielzucht van het uitvak. Dat brengt groot geld en het vervolgens wegvallen van dat grote geld dus bij een club teweeg. Is dat het lot dat elke profclub wacht...? (JF)

En dan nog een actuele opmerking:

"Vandaag duiken er opeens berichten op in de media -het 12-uur-bulletin van het ANP nieuws opende er zelfs mee- dat hooligans uit Luik rond het stadion zouden hebben gereld. Maar gisteravond was hiervan voor, tijdens en na de wedstrrijd niets te merken.
Na de wedstrijd probeerde men uit het uitvak de M-side te bestormen en mij werd in mijn geboortetaal na afloop op de parkeerplaats gevraagd ‘Zeuk ie deining?’maar daar is naar mijn weten geen woord Frans en een heleboel Tukkers bij. Tussen fans van FC Den Bosch en die van Standard Luik is weliswaar al jarenlang een los-vaste vorm van samenwerking, maar het beeld dat politie en media nu proberen te scheppen linkt het geweld van gisteravond via een omweg aan de fans van de thuisclub. En die hielden het hoofd bewonderenswaardig koel. (JF)"

Verlengen, met strafschoppen na

  • Hits: 1196
JoopFinland
En trouwens... Waarom zouen fans van Den Bosch niet samen mogen werken met die van Standard? De bazen van Den Bosch doen toch ook zaken met die van Vitesse...?
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch