Van het westelijk front geen nieuws

Hits: 284

woensdag 20 augustus-2014
In het oosten van de Oekraine zijn “onze troepen” aan de winnende hand, als je de leugenfabriek mag geloven. Ondertussen zijn de verliezen van het regeringsleger en de losse paramilitaire horden aanzienlijk: 549 gepantserde voertuigen vernietigd, 307 tanks, 31 vliegtuigen, 20 helicopters, 14.378 dode en gewonde militairen, 158 krijgsgevangenen en 8972 deserteurs. Als je tenminste de gegevens van de regering in Kiev mag geloven. Burgerdoden worden niet geteld, want dat zijn toch "untermenschen”. Maar in het westen van de Oekraine (Transkarpatië) rommelt het, nog geen schoten maar toch. Daar zijn aan de Hongaarse Jobbik partij gelieerde activisten aan de slag. Jobbik staat, u raadt het al, ietsje rechts van Attila de Hun. Tot 1919 behoorde dat deel van de Oekraine tot het Oostenrijks Hongaarse rijk en er wonen nogal wat Hongaars-sprekenden. Wellicht willen die “Heim ins Reich” en lijkt het moment daar om wat ultra nationalistisch gebral los te laten. Afwachten of de EU en de NAVO dat zullen steunen.
Verder gaat het allemaal geweldig in de Oekraine. Tenminste als we zaakjes als de brandstichting van een bank in Dnepropetrovsk, de hinderlaag op Poolse huurlingen en de sabotage van wat militaire gebouwen in Kharkov buiten beschouwing laten.
Terwijl in Den Haag gefluisterd wordt over een parlementaire enquete naar de MH17 is er in de vergadering van de VN-veiligheidsraad -maandag jongstleden- gesproken over deze zaak. En wie wordt er nu naar voren geschoven als waarnemer: Jeffrey Feltman. Jeffrey is bepaald geen onbekende in de kringen van neo-conservatieven zoals Nuland en Pyat. Iets te verbergen in Kiev?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 284

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch