Groetjes uit Homs (004)

09 april 2017
Hits: 351

donderdag 3 mei-2012
Moeten we Allah danken? Of God? Dat de met het blanke grootgeld in de koffer liggende Kofi Annan een soort wapenstilstand tot stand heeft weten te brengen in Syrië? Tijdelijk misschien wel. Maar lost het iets op? Waarschijnlijk geen reet. In ieder geval hebben de erven Caveman, die zo succesvol waren in Libië, de gelegenheid gekregen om zich ongestoord verder te bewapenen voor de beslissende slag.
Eind vorige week ondervonden ze daarbij een lichte tegenwind. Toen werd voor de Libanese kust het schip Loutfallah II aangehouden. Het was afkomstig uit de Libische haven Misrata en voer onder de frisse vlag van Sierra Leone.
Op papier vervoerde de Loutfallah motorolie, in werkelijkheid een gezellig voorraadje machinegeweren, raketwerpers, kogelwaar en granaten. Bestemd voor het door het westen gesteunde Vrije Syrische Leger aka Al Schijthuis Vooruit.
De hele boel bleek eigendom te zijn van de in Egypte woonachtige Syrische zakenman Mo Khifaji, die ondermeer innige banden bleek te onderhouden met de Libanese oud-premier Saad Hariri. De zoon van de in 2005 gekeelde miljardair en voormalig regeringsleider Rafik Hariri, wiens dood werd aangegrepen om Syrië te pressen zijn troepen uit de van verwarrende middelen stijf staande en dus uiterst profijtelijke Bekaavallei terug te trekken.
Uiteraard kreeg Damascus ook de zwarte piet voor de moord op Hariri. En zijn zoon maakt nu kennelijk van de gelegenheid gebruik om Assad met een valse munt terug te betalen. Perpetuum mobile. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 351
Groetjes uit Homs

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch