Leugens in België (021)

14 maart 2017
Hits: 543

woensdag 3 november-2004
Op 23/8/1996 verklaarde Jurgen van Offelaer uit Wijneghem het volgende:

“Vorig jaar kwam mijn zusje om bij een verkeersongeval waarbij een man inreed op een groepje van twee vrouwen en vijf kinderen. Terwijl mijn zusje in het mortuarium lag kwam een man zich aanbieden om foto’s te nemen. Wij hebben een klacht ingediend en de persoon werd aangehouden. Bij huiszoeking ...”.

De persoon in kwestie was de op 25/9/1936 in Etterbeek geboren Eric Mattheeussen. En zijn adres? Kammenstraat 29 in Antwerpen! Op datzelfde adres was Neo-Tantra gevestigd. De onderneming/secte van Marcel Hofmans, uitbater van de Etterbeekse club La Piscine waar jarenlang orgieënplaatsvonden en Nihoul over de vloer kwam. En waar volgens lokale bestuurderen en politie-kopstukken nooit sprake was geweest van sex met kinderen.

Jurgen van Offelaer had overigens gelijk. Er was een huiszoeking. Op 25/11/1995 om vijf over drie staan er drie mannen voor de deur van Kammenstraat 29: officier van de gerechtelijke politie Jan van Aelst, eerste wachtmeester Paul Livens en eerste wachtmeester Leo Tinck. Ze hebben een huiszoekingsbevel bij zich. Zij bellen een paar keer aan, maar er wordt niet open gedaan. Dan geven zij sleutelmaker Randelhoff opdracht de deur open te breken. Terwijl hij daarmee bezig is wordt de deur plotseling toch geopend en staat de van grafschennis verdachte Mattheeussen voor hun neus. De drie wetshandhavers maken zich bekend, tonen het huiszoekingsbevel en gaan naar binnen. Wat ze daar voor liederlijkheden aantroffen komt in de volgende aflevering aan bod. Stay tuned.

Kenny
Goeiemiddag,
ik heb net het boek van Marc Dutroux 'de waarheid' gelezen. en ik ben zo een beetje gaan opzoeken en kom tot de conclusie dat er in België helemaal niet veel te vinden valt en de meeste informatie komt uit het buitenland. wel er kwamen oude herinneringen boven en ik was gaan zoeken naar deze heer en ik kom bij jullie terecht. ik woonde toen in die tijd achter deze man zijn winkel en herinner me nog goed dat heel de straat was afgesloten omdat hij allemaal foto's van kindjes had en een map van Kim & Ken. dat ze nog eerst zijn kelder moesten leegpompen... maar één ding de datum klopt niet want volgens mij was dit in begin september 1996 toen België op zijn kop stond met de zaak Dutroux. in ieder geval op Belgische info moet je niet rekenen die verstoppen liever alles. of het moest over heel veel geld gaan dan zijn ze er als de kippen bij. Bedankt om deze informatie online te zetten!

groeten

Kenny


Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 maart 2017
Aantal keren bekeken: 543
Leugens in Belgie

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch