Obamamia (006)

01 maart 2017
Hits: 399

maandag 5 januari-2009
Nog effies en hij is het. Obama. President van the land of the free and the home of the brave.
Als tenminste niet op de valreep blijkt dat ie toch in Kenia is geboren. Maar mocht dat inderdaad zo zijn, dan zal dat inmiddels wel stevig zijn dichtgemetseld. Door voorhanden zijnde snuffelfirma's als de CIA, FBI en Home Security. Want dat doen ze als het nodig is. Neem Obama's Democratische voorganger. Billyboy deed in zijn studententijd iets onduidelijks voor de CIA in Europa, dekte als gouverneur van Arkansas de megadrugsaffaire in Mena af (1) en wist zich moeizaam uit de Vincent Fosterzaak te worstelen (2). Dat je daarmee meteen levenslang debet staat moge duidelijk zijn. En dat geldt misschien ook voor
Oprah Winfrey's knuffel. In 1995 verscheen diens zo bejubelde autobiografie "Dreams from my father". Daarin vertelde onze jonge vriend dat hij ergens in de periode na zijn afstuderen aan de Columbia University in 1983 een baan vond bij een "consulting house to multinational corporations" in New York. Als research assistent en schrijver van financiele stukken. Heel doddig, maar hoe die club heette zegt ie niet. Vraag is: waarom niet? Want het ging niet om een of ander lullig bedrijfje, maar de grootste in zijn soort: de Business International Corporation (BIC). Normaal toch heel fijn voor je centrale verwarming, maar zoals bij alle grote loeiers in de wereld zaten er ook bij BIC wat ongerechtigheden onder de golfplaggen.
Zo verschafte de latere werkgever van Obama in meerdere landen een cover voor jongens en meisjes van de CIA, werkte mee aan het vrolijk opschilderen van Amerikaansgezinde regeringskandidaten in Australie en op de Fiji-eilanden (3) en het infiltreren van radicaal linkse bewegingen of wat daarvoor doorging, ondermeer onder studenten.
Of Obama zich in die periode heeft bevuild is niet duidelijk. Nog niet duidelijk. Maar mocht ie uit de pas gaan lopen, dan komt dat zeker boven. Dus change? No we can't. Stay tuned.

(1) Als onderdeel van de Iran Contra-operatie.
(2) Zie het briljante artikel "Leo’s comeback" dd. 6 april 2006.
(3) Dat laatste vooral om ervan verzekerd te zijn dat de nucleaire bodems van de Amerikaanse vloot daar ongehinderd konden bunkeren. Toen dat in 1987 mis dreigde te gaan pleegde de CIA een coup op de eilanden

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Aantal keren bekeken: 399

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch