De baas van Saab (004)

zaterdag 31 juli-2010
Ja, dat was effe kloten. De Russische spoorwegen wilde zijn 1 miljard dollar terug van Chuvilin en Gorbuntsov, maar die hadden dat effe niet. Ze konden hooguit de helft ophoesten, dus gingen ze in conclaaf. Een ouwe en trouwe partner, Evgeny Dvoskin, was bereid 300 meloen bij te dragen en Sergey Mendeleyev, de vooruitgeschoven pion van de Andropovjes bij de Investbank, de rest. Maar al kakelend kwamen ze tot de conclusie dat pappa en zoon Andropov eigenlijk ook moesten meebetalen, omdat ze ooit zichzelf een lening van 200 meloen hadden toegekend uit de spoorwegenpoet. Pappa en zoon deelden de visie van hun collega's niet en weigerden mee te betalen. Vooral om hun nieuwe bancaire netwerk met vestigingen in Rusland, Letland, Engeland, Luxemburg en Latijns-Amerika niet op de tocht te zetten. Vonden Chivilin cs. niet gezellig en ze trokken zwaarder geschut in de frontlinie.
Op 28 januari 2009 arrangeerde Chivilin een ontmoeting met de Andropovjes in restaurant Gold aan de Kutuzovsky Prospekt in Moskou. Maar hij kwam niet alleen. Ook Doemalid Adam Delimkhanov, een gezworen kameraad van de Tsjetsjeense sterke man Ramza Khadyrov, schoof zijn benen onder de gedekte tafel. Adam was een oude vijand van de Andropovs en had ze al geruime tijd gedreigd ze een proces aan te doen wegens vermeende malversaties. In Tsjetsjenië!! Maar aan het eind van het geanimeerde hapje in Gold ging Adam nog drie stapjes verder. Hij dreigde rigoureuze maatregelen te nemen als pappa en zoon niet schielijk over de brug kwamen met 100 meloen. Erger nog, volgens de Andropovjes zou de geachte afgevaardigde bij de Doema hen aan het eind van de hap hebben toegesnauwd: "Je komt niet alleen af met 100 miljoen, maar met alles wat je hebt".
Vader en zoon deponeerden over dat laatste een klacht bij de FSB, maar dat leverde weinig soelaas op. Op 11 maart kregen Alex Andropov en zijn lijfwacht namelijk een paar kogels in hun lijf. Die werden hen bezorgd vanuit een auto met aan boord een stel gerenommeerde boeven. Onder wie Aslanbek Dadaev, die in 2008 al betrokken was bij de moord op Duma Ruslan, een Doemalid die niet door één deur kon met zijn collega Delimkhanov en diens Tsjetsjeense gabber Khadyrov.
Andropov senior bleef in leven, zij het gehandicapt. Maar om nog zo'n Capone-scène te voorkomen vertrok hij samen met zijn Victor als twee hazen naar het buitenland. Stay tuned.

De baas van Saab

  • Hits: 353
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch