Skip to main content

Van Sarajevo naar Pristina (003)

01 maart 2017

The Donald mag dan een heleboel overhoop gooien, veel blijft gewoon hetzelfde. Zo blijft ie bijvoorbeeld vierkant achter Kosovo staan. En dat is gezien zijn mafiose verleden met bijvoorbeeld toenmalig boezemvriend en Jorisbef Roy Cohn niet zo verwonderlijk (1). Per saldo is het Pentagon van helm tot schoenveters betrokken bij het vervoer en retail van Afghaanse heerlijkheden via de in Kosovo gelegen legerbasis Camp Bondsteel. En je gaat niet in je eigen zak zitten schijten. Integendeel, je pakt een extraatje van 50 miljard in voor de meisjes en jongens van de vijfhoek. Uit dank voor het in stand houden van de Amerikaanse wormen en naarden en de way of life.

Uiteraard zijn bij de verdeling van de spacecake en andere lekkernijen uit die trommel ook altijd lokale goden betrokken. Niet alleen in Nederland, de UK, België, Italië enzovoort, maar ook in Kosovo. Een van hen is Naser Kejlmendi (2). Het wrakke justitieapparaat en het machteloze EULEX proberen sinds januari 2015 Naser voor lange tijd in een kruipruimte te sleutelen (3). Hij wordt namelijk verdacht van wat gevalletjes moord en doodslag en de productie en het verhandelen van verwarrende middelen. Daarvoor zat ie in een wachtkamer van een staatsinstelling, maar zeer recentelijk heeft de vigerende kadi ineens besloten hem huisarrest te geven. Anders versloft zijn handel, maar dat zei de kadi er niet bij. En of er ten faveure van Naser een oekaze was bezorgd uit Camp Bondsteel cq. het Witte Gekkenhuis evenmin. Ziet u? Veel blijft gewoon hetzelfde. Stay tuned.

(1) Zie voor Cohn binnen dit kader de afleveringen 2 tot en met 4 van de serie “The Donald Connection”.

(2) Zie voor Naser de afleveringen 1 en 2 van deze serie.

(3) EULEX is een door de junta van Jan Kloot Juncker in Kosovo geïnstalleerd smurfenbureau, dat zijn tijd daar doorbrengt met wat voorzichtig snuffelen en het uitbrengen van rapportjes.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Van Sarajevo naar Pristina