Skip to main content

Van pilletjes naar worstjes (001)

14 december 2015

Dat kost hem zijn kop. Zou je zeggen. Maar Abd-al Muhsen bin Walid bin Abd-al Aziz al Saud is lid van de koninklijke jurkenfamilie in Ryadh. En al is ie aangehouden in Beiroet met 24 tassen en 8 koffers vol met opwekkende captagonpillen, zijn kop zal wel op zijn romp blijven zitten. Het lot van zijn vier gappies die ook zijn gearresteerd is een ander verhaal. Die kunnen bij terugkeer in de zandbak nog wel eens aan het kruis te drogen worden gehangen.
Je vraagt je overigens wel af waarom een Saoedische prins zo nodig verwarrende middelen op de markt moetsmakken. Wordt het zo langzamerhand toch sappelen in Ryadh en omstreken? Zal wel meevallen. Goed, om die Amerikaanse frackers op de knieën te krijgen moet je die olieprijzen wel een tijdje op een laag pitje houden. En komt je eigen begroting onder druk te staan. Maar je hebt altijd nog een hele woestijn aan Amerikaanse waardevodden. Dus als het er echt om gaat heb je toch de langste. Nee, Abd zal zich wel scheef hebben verveeld en dan is zo'n avontuurtje met een partijtje partypillen een leuke break.
Hij was trouwens niet de eerste binnen de koninklijke jurkenfamilie. Zo hadden we in 2002 de buitengewoon intrigerende kees rond prins Nayef bin Sultan bin Fawwaz al Shalaan. Die werd in Parijs geclipt met ruim 2 ton coke in zijn vliegtuigje. De prins dacht de opbrengst van die handel toe te voegen aan de kas van zijn prille bankje in Genève, waarvan hij het bestuur had opgetuigd met een stel hoge internationale hotemetoten (1). Maar het liep even anders. Voor zover wij weten heeft prins Nayef van deze affaire geen lichamelijke gebreken overgehouden, maar het gaat hier ook niet over een buschauffeur of een grafdelver. Saudische prinsen straf je niet. Of ze nou het Flying Circus hebben gefinancierd of hun grillworst hebben laten proeven aan de werkster, die jongens leven boven de wet (2). Hoe lang nog? Allah mag het weten.

(1) Reis terug naar 2002 en zoek de serie “De cocaprins” op.
(2) Raadpleeg voor de afdeling fijne vleeswaren dit artikel

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 december 2015
Van pilletjes naar worstjes