Van Oostenrijk naar Brussel

07 mei 2016
Hits: 379

Op zich is het best leuk. Baron Gerard Adriaan Van der Steur tot Warmond voor zijn ballen tikken. Omdat hij vanaf de transen van zijn kasteel het sein had moeten geven om Bram Bakraoui op het moment dat ie bij de ophaalbrug verscheen met een portie smeltende kaas te verrassen. Maar dat gebeurde niet en Bram kon gewoon, al dan niet routineus begeleid door een bruine meneer met een Brenninkmeijer pakkie aan (1), doorstoten naar Molenbeek en omstreken. Lullig voor de baron die graag wat meer van zijn ministerschap had willen genieten nadat heer Ollie Opstelten en uuuuh uuuuh Fred Poes het veld hadden geruimd.
Overigens was het niet de eerste keer dat een Sjors van de Brusselse rebellenclub zich vrijelijk door berg en beemd van het Vierde Rijk kon bewegen. Daarvoor verwijzen wij met enig dédain naar aflevering 10 van “Charlie, the sequel” dd. 4 december 2015. Maar die schaamtevolle gebeurtenis is niet aan het falen van Gerard Adriaan toe te schrijven. Wel een beetje jammer, want ballen tikken blijft een alleraardigst gezelschapsspel.

(1) Zie “Van Detroit naar Brussel” van gisteren en de serie “Boerenbedrog” die begin januari 2010 van start ging en zich voortsleepte tot in juli 2014. Have fun.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016
Aantal keren bekeken: 379

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch