Van onderen

17 september 2016. Bij een Amerikaanse luchtaanval worden 62 Syrische soldaten gekeeld en 100 andere aanwezigen kregen het gevoel niet helemaal heel meer te zijn. Was per ongeluk, aldus de Amerikaanse legerleiding. Zou worden nageplozen. Bij de grenzeloze dokters weten ze wat dat betekent.
28 september 2016. Bij een Amerikaanse droneaanval op een ploeg IS-baarden in Afghanistan worden minstens 15 burgers collateraal naar Allah geëxpediteerd en 13 burgers moesten een stukkie van hun oorspronkelijke design inleveren. Diezelfde dag gebeurde min of meer hetzelfde in Somalië. Met als resultaat 22 dooien onder de lokale strijdkrachten annex burgers. Bij beide evenementen was er opnieuw sprake van een foutje. Zou worden nageplozen.
7 oktober 2016. De Amerikaanse luchtmacht zet een advertentie op het net. Als je een bedrijfje had dat kon assisteren bij herstellen van een mankement aan het SIPRnet op de dronebasis Creech in Nevada, dan kon je er een gooi naar doen. Er zat namelijk teveel ruimte tussen de binnenkomende beelden van het te bombarderen vijandelijke doel en het bezorgen van de explosieve cadeautjes. Met als gevolg dat er nogal eens wat ongelukkies voorkwamen. Druk, druk, druk hè. Dan krijg je dat.
Desgevraagd weigerde een woordvoerder van het desbetreffende circus te bevestigen dat er een oorzakelijk verband bestond tussen bovenstaande misperen en de slakkengang van het SIPRnet.
Vredesduif Barack O. bespreekt komend weekend de plussen en minnen bij eventueel in te zetten Amerikaanse bombardementen op de jongens van Adolf Assad. Nou maar hopen dat dat SIPRnet weer helemaal tiptop is, want stel je voor dat die jongens van Adolf steeds van de ene hoek van de straat in Aleppo naar de andere kant verhuizen. Dan raak je straks alleen een ijsboer of een paar verdwaalde Witte Helmen en dat kan de bedoeling toch niet zijn. Valt nog niet mee hoor, oorlog voeren.

  • Hits: 354
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch