Van Estoril naar Zandvoort (206)

20 juni 2017
Hits: 1838

Het gebeurt om de twee jaar. Dan wordt er in Groningen een benefietgala in elkaar gehangen voor directe hulp aan hulpbehoevende koters in Sri Lanka. Daartussendoor gebeuren ook nog wel leuke dingetjes als kerstdiners en autorally's, maar die gala's zijn wel de main course. Hapjes, slokjes, vlinderdasjes, décolleté's, een keur aan gratis optredende artiesten. Helemaal toppie. Niks mis mee.
Lullig is wel dat er een hopsvlekje rust op de feestelijkheden. Volgens de uit het noorden stammende Koos van Woudenberg. De man wiens schokkende verklaringen in het proces versus geheimschrijver Joris Demmink zo kundig in de berm werden gemanouvreerd voordat ze schade konden aanrichten (1). Kwootje van Koos over Jacques d'Ancona, een van de motoren achter bovenstaand feestgedruis en de hulp aan nooddruftige Sri Lankaantjes. Komt ie:

De voorkeur van Sjaak (hij heet gewoon Joop) voor jonge jongens is in de gayscene algemeen bekend. Hij deed dat ook openlijk. Onderandere in de darkroom van de Deltashop in de Folkingestraat in Groningen. Hij huurde daar -meestal tussen de middag- een ruimte die je kan afsluiten en vertoefde daar met 1, soms ook met meerdere minderjarige jongens tegelijk. Geen dwang of drang, maar betaling en dat is verboden.”

Dat is even slikken. Maar het was niet alles wat Koos over de inmiddels bijna 80-jarige Sjaak te vertellen had. De voormalige rechterhand van Henny Huisman bij de mini-playbackshow blijkt ook nog wat sporen verdiend te hebben in de voetballerij. En u weet dankzij onze serie “Balletje, balletje” dat het ook daar kan spoken. In september van dit jaar gaat de musical “Jacques J.” van start. Koos krijgt geen vrijkaartje. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 204 van deze serie dd. 17 april 2017.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 juni 2017
Aantal keren bekeken: 1838
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch