Van Estoril naar Zandvoort (181)

02 juni 2015
Hits: 506

Het was nog aan de voorzichtige kant. Het bericht, dat speursmurfen van de Metropolitan Police een kelderruimte hebben gevonden waar koters werden opgesloten. In afwachting van hun transport naar hopsfeestjes met luitjes uit de top van de samenleving. Die ruimte hoorde bij een hoger gelegen appartement in de luxe wijk Pimlico en jammer maar helaas, de naam van de toenmalige eigenaar is nog niet op de keien gemieterd. De vondst werd gedaan op instigatie van de al eerder in de frontlinie opgedoken “Nick”, die ondermeer oud-minister Leon Brittan aanwees als iemand die een lekker rondje koterkruipen niet versmaadde en zelfs aanwezig was geweest bij een paar letterlijk ultieme uitspattingen (1).
Doet uiteraard sterk denken aan de vunzige activiteiten van Marc Dutroux, die eveneens minderjarige koters in kelders opsloot alvorens zij werden misbruikt en soms gekeeld. Al dan niet op satanische wijze (2). In België werd het onderzoek naar de betrokkenheid van figuren uit de high society na een vloot van witte ballonnen kundig de Schelde in gemanouvreerd. En in Nederland concentreerde de aandacht zich zo op Joris Demmink, dat een diepgaand onderzoek naar andere betrokkenen uit de hogere echelons uitbleef. Maar in Engeland is de beer los en het ziet er niet naar uit dat die op korte termijn weer zijn hok wordt ingetimmerd. Nee, daarmee krijgen de slachtoffers hun jeugd niet terug. Maar misschien wel een gevoel van gerechtigheid. Een beetje. Zou kunnen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 172 van deze serie dd. 16 november 2014.
(2) Zie in dit verband het bizarre verhaal over de video die gemaakt zou zijn van de rituele moord op Julie Lejeune en Melisa Russo door leden van de Gentse Loge. Voor het gemak kan u het beste eerst even aflevering 9 van de serie Dutroux Revisited dd. 12 april 2012 doornemen. Als u het daarna nog kan opbrengen om wat dieper te graven be our guest. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 juni 2015
Aantal keren bekeken: 506
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch