Van Estoril naar Zandvoort (177)

22 mei 2015
Hits: 482

Leon Brittan is dood. En het lijkt erop dat dat mooi op tijd was. Deze maand nog werd de voormalige minister van Binnenlandse Zaken namelijk op een pliesiebureau verwacht. Voor een verhoor over zijn vermeend koterhopsen in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Maar in de nacht van 22 op 23 januari ging bij hem het licht uit. Kanker. Raar is dan wel dat het smurfenteam dat was opgeroepen door gealarmeerd ambulancepersoneel een postmortempje adviseerde. Was er misschien toch enige twijfel over de ware doodsoorzaak? Hoe dit zij, eergisteren verscheen er wel op de site van UK database CSA dit document. Komt ie:

Document 99. Not release. Leon Brittan. Confidential.
At a party in a house in Richmond in 1987. During the party a 13 yr old boy was raped. He ran off & went straight to the police. Medical examination confirmed the rape, boy bleeding heavily from his anus (1).
Police raided the party and the boy identified his attacker. Man dragged away to police van & taken to Richmond police station. Within an hour he was taken away by Special Branch Detectives & all evidence removed. No action or procedures have been commenced. Man was Leon Brittan MP.
Party was one of his political agents – this was mentioned in Fleet Street and is the incident referred to in Paul Foots book. Confirmed by boy.


Dat is al niet misselijk, maar van een artikel uit de Sun van 6 december vorig jaar word je helemaal niet goed. Dat maakte melding van de aanwezigheid van Brittan bij de dood van een jongen in de Amsterdamse Blue Boy Club tijdens een heftige hopseance. Brittan zou bij het feestje zijn uitgenodigd door de beruchte koterpooier Leon Spinks. Waar? Niet waar? Moeilijk uit te vogelen. Maar kennelijk had het speciale smurfenteam genoeg materiaal verzameld om voor de voormalige conservatieve minister een koppie thee te reserveren (2). Helaas te laat. Stay tuned.

(1) Doet ons denken aan een gevalletje in een winkeltje in de Amsterdamse Jordaan rond 1966. Dokter erbij, aangegeven bij de prinsemarij, uit de annalen verwijderd. De betrokken politicus maakte een giga-carrière.
(2) Zie voor Brittan eerdere publicaties in deze serie

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 mei 2015
Aantal keren bekeken: 482
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch