Skip to main content

Maakt Zelensky een einde aan de oorlog in Oekraïne? (004)

06 september 2021

Nederland gaat meehelpen om het door Washington bij haar vertrek vernielde vliegveld te repareren en stelt daarvoor 1 miljoen beschikbaar. Vermoedelijk ook operationele expertise.
Kaag reist rond om de komst van Afghanen die (in de ogen van de Talibaan) met de VS en haar vazallen hebben gecollaboreerd naar Europa te verhinderen.
Dat is het fijne van 'het bondgenootschap' met de VS: nog lang na het vertrek van onze 'grote broer' mogen wij nagenieten van hun goede werk. Het vliegveld herstellen en Turkije betalen om de stroom vluchtelingen tegen te houden.
De VS hebben bij hun vertrek 7 miljard dollar uit de kluizen van de Afghaanse centrale bank meegenomen. Daarbij steken de 170 miljoen die de president Ghani meenam naar zijn ballingsoord in de Golfstaten wat magertjes af.
Ook de Afghaanse tegoeden bij het IMF (460 miljoen) zijn geblokkeerd.
Oftewel de Talibaan zijn blut. Met alle consequenties.
Dan zullen ze wel naar ons moeten luisteren is het idee. Nadat we ze met drones hebben uitgemoord.
Afghanistan is beroofd, na te zijn verkracht.
Oekraïne moet een volgende onderneming van de bondgenoten worden. De VS zijn er niet in geslaagd Northstream-2 te verhinderen omdat Duitsland niet wilde buigen. Dit is een grote klap voor Kiev. Ze dreigt inkomsten uit gasdoorvoer naar Europa mis te lopen. De kurk waarop het failliete land drijft.
Oekraïne is de enige voormalige Sovjet-republiek waar het bruto nationaal product sinds het uiteenvallen van de unie 30 jaar geleden niet is gestegen maar gekrompen.
In Nederland en de rest van Europa zouden we moeten doen wat de Talibaan hebben gedaan: de Amerikanen eruitgooien. Met hun kernwapens op Nederlands grondgebied.
Niet wachten tot ze vertrekken.
Dat heeft niets te maken met het gedachtegoed van de Talibaan onderschrijven.
Hun machtsovername was, in vergelijking met de bombardementen door 'de coalitie van 62' die het land 20 jaar beoorlogde, trouwens opmerkelijk geruisloos. Zelfs de om zijn verzet zo geroemde Pansjir vallei viel erg gemakkelijk. 
Laten de Afghanen het lekker zelf uitzoeken.
Zouden wij ook moeten doen. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 september 2021
Maakt Zelensky een einde aan de oorlog in Oekraïne?