Skip to main content

Valse vlag (052)

21 december 2016

Even terug naar 16 november 2015. Naar aflevering 4 van de serie “Charlie, the sequel”. Over de aanslag op de Parijse muziektempel Bataclan. Daarin joegen we ene JSS de planken op. Jonatha-Simon Sellem. Journalist en woordvoerder van Joodse Fransen in Bibiland. En wat beweerde JSS? Dat toppertjes binnen de Joodse gemeenschap in Parijs en ommelanden op de ochtend van 13/11 op het hart was gedrukt extra voorzichtig te zijn in verband met een acuut staaltje ongein van de zijde van fanatieke Mo-baarden. En wat stond er dan ook zaterdagochtend in The Times of Israel? Dit:

Just Friday morning, security officers in France's Jewish community were informed of the very real possibility of an impending large terrorist attack in the country, according to Jonathan-Simon Sellem, a free-lance journalist and a representative of French citizens in Israel”.

Dat leek wat alteveel op de instant messages van het Newyorkse Odigo op 9/11 (1), dus werd de aanhef van het Times-bericht “Just Friday morning, security officers...” etcetera veranderd in “For months, security officers...” etcetera. Dat scheelt een slok op een emmer jajem.
Verder suggereerde Sellem overigens nog dat de betrokken Mo-baarden mogelijk in de veronderstelling waren dat de Bataclan joods eigendom was. Maar dan waren ze wel erg slecht geïnformeerd, want een half jaar voor het vuurwerk had uitbater Joël Touitou de boel van de hand gedaan. Leuk, maar het toezicht op de veiligheid bij het optreden van de “Eagles of Death Metal” was wel in handen van Pascal Touitou, Joël's broer en we weten wat bandleider Jesse Hughes daarover te zeggen had (2). Nog leuker: als boekingskantoor van de Eagles trad “William Morris Endeavor” op. Een onder leiding van Ari Emanuel staande Amerikaanse entertainment moloch, die om eens een grappig detail te noemen in september 2014 de Miss Universe Organization overnam van Donald Trump, ooit de broodheer van Roy Cohn (3). Ari is een broer van Rahm Emanuel, intimus van zowel de Hillbillies als Barack Obama en de huidige burgemeester van Chicago (3). Pappa Emanuel was ook niet mis. Hij was in het verleden actief lid van de Israëlische para-militaire zionistische knokploeg Irgun, die in de jaren veertig van de vorige eeuw hier en daar nog wel eens een aanslagje pleegde op Britse en Arabische doelen om rond Jeruzalem een plekje uit te ruimen voor het Joodse volk. Nee, zegt allemaal niks misschien, maar het blijft op zijn minst curieus en draagt bij tot de mening, dat de gebeurtenissen in Bataclan alle kenmerken vertoonden van vals vendelzwaaien. Stay tuned.

(1) Zie onze serie "Comverse"
(2) Zie aflevering 50 van deze serie dd. 13 november 2016.
(3) Zie voor Roy, vooral in verband met diens activiteiten die later uitmondden in de aanslagen van de Bende van Nijvel, aflevering 196 van de serie "Van Estoril naar Zandvoort". Plus de verwijzingen naar elders.
(4) Geen brandschone bestuurder die Rahm. Goegelt u er even vrolijk op los als u erg nieuwsgierig bent naar Rahm's vuile wasje.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016