Skip to main content

Valse vlag (046)

20 juli 2016

Weet u nog van die man met dat hoedje? Die gozer die op 22 maart van dit jaar op Zaventem samen met de Bakroui brothers voor de eeuwigheid werd vastgelegd. Vlak voor de boel werd opgeblazen.
Nou diezelfde gozer ging ook op de kiek in Parijs. November vorig jaar. Twee dagen voordat president Hollande schielijk het Stade de France moest verlaten vanwege het afsteken van irregulier vuurwerk in de stad. Later werd hoedje alsnog in Brussel gegrepen. Hij bleek Mohammed Abrini te heten en werd om moverende redenen in een kerker geworpen. De haantjes stonden ook meteen op de stoep. Die wilden hem ook graag vierendelen, maar voorlopig zit dat er niet in. Want wat blijkt?
Mohammed was een informant van Britse speursmurfen. En niet zo'n kleintje. Nee, een super. Zijn info zou menige aanslag in de UK hebben voorkomen. Wat staat daar in veel gevallen tegenover? Dat ie geen of niet al te zware straffen krijgt als ie aan een baardaanslag meedoet om zijn informantenrol niet in gevaar te brengen en indien nodig van een andere identiteit wordt voorzien. Mohammed Bebrini, Cebrini, Dedrini enzovoort. De Belgen zitten dus met een probleem. Ze hebben een Britse snitch bij de kuif. Dat is nog niet zo erg, maar de vraag rijst of die snitch in sommige gevallen misschien een gladiolenaanslag met een baardencover gepleegd die door voornoemde smurfen in elkaar was geschroefd. Als onderdeel van de befaamde “strategie van de spanning”. Oei. Dat zou kloten van de bok zijn. Voor de Brexit wilden die fucking Brits al weinig kwijt. Laat staan daarna. Dus hoe komen we daar achter? Ach, hadden we Jerommeke nog maar. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 juli 2016