Hufters (006)

07 april 2017
Hits: 471

woensdag 29 augustus-2012
Er zijn meer wegen die naar de bodemloze putten van Wall Street leiden. Maar die zijn niet allemaal aangelegd door de firma Goldman Sachs van Ruudje Hendriks en consorten (1). Zo kon je bijvoorbeeld ook je overtollige flappen in aandelen CCC steken. Een kleine Nederlandse replica van het beruchte Amerikaanse kaperschip Carlyle. Hebben heel wat Nederlandse beleggers ook gedaan. Maar zonder dat ze dat in de kieren kregen stortten de kapers onder leiding van o.a. pappa Bush, voormalig CIA-smurf Frank Carlucci en de Britse oud-premier John Major de Amsterdamse replica vol met waardeloze Amerikaanse assets om er zelf van af te zijn. Toen de CCC vol was gelopen leed ie roemloos schipbreuk op het Beursplein.
Zou je zeggen, dat de baasjes van de ABP ook geabonneerd waren op een paar dagvodden en lering trokken uit deze ramp. Per slot waren ze min of meer op dezelfde manier de boot in geholpen door Goldman Sachskapitein Hendriks, dus zelfs een rekenmeester als Mark Damesfiets kon de was doen. Zo niet de baasjes van de ABP, die kortgeleden aankondigden dat door die kutbeleggingen in de USSA de bij hullie aangesloten pensionados in de nabije toekomst misschien wel achttien procent minder in de tas konden krijgen.
Wie was er in de praktijk verantwoordelijk geweest voor het beleggen in voornoemde kutbeleggingen? De firma Alpinvest. En wat gebeurde er niet eens zo lang geleden? Alpinvest werd overgenomen door Carlyle. Wat betekent, dat een stel erkende laaienlichters nu de beleggingsportefullie van de ABP verzorgen. Zijn die Amerikanski’s nou zo slim of zijn ze bij de ABP zo dom? En wat als Carlyle er opnieuw een kolerezooi van maakt? Nou, naar verwachting geen reet. Afgelopen week werd bijvoorbeeld bekend, dat de CCC-beleggers van een Amerikaanse kadi een dikke konden krijgen. Er was volgens hem geen sluitend bewijs voor de bewering dat CCC willens en wetens was volgestort met puin. Nog effies en de Nederlandse pensionados lijken sprekend op hun Spaanse en Griekse evenknieën.
We zagen Jan de Wit net al weer warmlopen bij de Hofvijver. Voor de volgende enquête. Is het net of wij de boel controleren. Lief hè? Stay tuned.

(1) Zie “Investments in the mist (3)" dd. 24 augustus 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Aantal keren bekeken: 471

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch