Octopussy (451)

Hits: 393

donderdag 19 juli-2012
Wat bezielt zo’n man? Eerst houdt Robbie van de Rhee een voormalige LPF-staatssecretaris en ex-bef van Derks, Star, Busmann een compagnonsworst voor, maar als die weigert te happen veegt onze illusionist de vloer met hem aan. Plotseling is de gewezen bewindsman een onbetrouwbaar sujet die achter de tsunami van ellende zou zitten die dit jaar over Robbedoes is heengekomen.
Zet een deel van die shit zelfs op zijn onvolprezen website, kondigt aan dat ie op korte termijn met bewijzen zal komen, maar keert plotseling terug op zijn dappere schreden en haalt de shit er weer af. Vervolgens gaat ie in de clinch met de website 925 van Jort Bretels, die ook een spoortje van hem heeft opgesnoven, en laat een bef zelfs iets dreigends boeren.
Wat ons betreft is het duidelijk: Robbie is in paniek en slaat onzin uit. Neem bijvoorbeeld zijn addendum onder het stuk proza dat hij heeft gewijd aan de affaire rond zijn gekapseisde BV Uniwall. Daarin wijst hij op een strofe in de dooie zeerol over de rechtzaak in Arnhem, waaruit iemand die een dringend bezoek aan Hans Anders voor zich heeft uitgeschoven, misschien iets ten faveure van Robbie kan destilleren. En dat ie iets te vorderen zou hebben van Techval en Zuidbroek, Robbie’s opponenten in die rechtzaak. Maar onder aan de streep staat helder en klaar in het vonnis: (...) ”dat de vorderingen [van Robbie’s Uniwall, red.] niet voor toewijzing in aanmerking komen“ en “hebben Techval en Zuidbroek juist nog een bedrag aan schade te vorderen van Uniwall”. Robbie’s vehikel (rip) werd logischerwijs ook veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Of ze betaald zijn blijft de vraag.
Desondanks verscheen diezelfde illusoire vordering rustig weer in de paperassen die de curator later onder zijn neus kreeg. Maar die zag zijn geest al zweven en zag af van een kansloze juridische missie.
Overigens zijn er in Robbedoes’ perceptie van de zaak nog meer fantasierijke ideeën op te delven. Zo beweert hij in zijn “Statement” dat hij diep in de buidel had moeten tasten bij de voorfinanciering van de Research & Development voor het project, inclusief huisvesting, aanschaf machines etcetera.
Nou hebben we uit goeie bron vernomen, dat het machinepark eigendom was van de firma Bruynzeel-Interfinish en dat gold ook voor het pand waar de Uniwallers aan de slag gingen. Het grootste deel van de huur ervan is nog steeds niet op de rekening van Bruynzeel-Interfinish bijgeschreven. Maar ook een illusionist maakt wel eens foutjes.
Boert Robbie ook nog dat ie door de manipulaties van Techval zich genoodzaakt zag om basismaterialen voor de productie op de dure lokale markt aan te schaffen. Had ie dan helemaal geen poen gehad van Techval? Jawel, maar je moet in de business een beetje knappies voor de dag komen, dus had Robbie van die poen een leuke Porsche aangeschaft (met een aanbetaling van 30 roodjes) en zichzelf bedacht met riante maandelijkse managementvergoedingen. Verder liet hij nog wat flappen wegwapperen naar zijn twee facade-BV’s Hereus en K & R, waar na de schipbreuk later ook de opbrengsten van de Uniwall-voorraden geparkeerd werden (1). Het mag niet, maar het werkt wel. Net als het terugkopen van de Hereus-aandelen van meneer Schretlen met Uniwall poen en het betalen van 20 roodjes aan befkantoor Van Riet voor een zaak die niet gerelateerd was aan Uniwall.
Nee, er is er maar één verantwoordelijk voor de demise en dat is Robbie zelf. En dat daarbij goeie ouwe bekenden als Gerritsen IJzerwaren, Huiskes-Kokkeler Autolease, Mac Partners Computers en zelfs familieleden een zeperd hebben opgelopen is part of the illusion. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 444 van deze serie

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 393

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch