Skip to main content

Sportief leed (002)

24 maart 2017
Hits: 383

woensdag 25 april-2007
Je maakt wat mee hè? Schijnt er in de auto van het Free Record Shops baasje niet zo heul lang geleden een dreigbrief te hebben gelegen. Kennelijk werd in verband daarmee een bromsnor in de arm genomen, want er zou een peevee bestaan waarin vriend Breukhoven het vermoeden uitspreekt dat het epistel voortvloeide uit problemen in de relationele sfeer. Kan je meteen de conclusie trekken dat ie ruzie had met zijn ouwe legodoos. Maar wij zien Connie Botox niet meteen een bom leggen onder een profijtelijk huwelijk. Hoewel ze pisnijdig moet wezen over de Belgische vriendin van Hansepans, die bij hem al zo’n duizend jaar de rommel achter zijn reet opruimt. En met wie hij kortgeleden naar Barcelona is geweest. Aha, Barcelona. Nou komen we in de wat zakelijker sferen. Want Hans is een min of meer stille vennoot van Snowworld. Een onderneming die hier in Nederland twee indoor sneeuwbergjes runt waar je vanaf kan glijden tot je een Sint Bernhard ziet en after je ski bijgebracht kan worden met een moderne vorm van koek en zopie. Die glijbaantjes zijn gevestigd in Zoetermeer en Landgraaf, op dezelfde locaties die bij ons al eerder in beeld waren in verband met Special Sports. De kwekerijen van spieren en fitness van die jongens van Hiensch.
Nou wil het toeval dat onze Free Record boy samen met zijn Snowworldbobber Koos Hendriks hun zaken over de grenzen willen tillen en dat ze al een tijdje stevig in gesprek zijn met autoriteiten in Barcelona om ook daar een kunstmatige koudegolf te veroorzaken. Dus kunnen we ons voorstellen dat Hans samen met zijn Belgische vriendin een keer het nuttige met het aangename verenigde. Honi soit qui mal y pense.
Maar er zijn wat de herkomst van die dreigbrief betreft ook al andere variaties op de markt. Zo zouden bijvoorbeeld de zo met zorg in Connie’s villa kakelbont opgepamperde importkindjes zich hebben gelieerd met een stel Marokkaantjes voor een gezamenlijke afpersoperatie. Je bent jong en je wil wat en bovendien heb je normaliter nog geen malheur met je hartkleppen. Het zou allemaal zomaar kunnen. Maar als wij aan dreigbrieven in de relationele sfeer denken, hebben we toch al gauw de neiging ze toe te schrijven aan meer zakelijke relaties. Luitjes uit de sfeer waarin Connie zich vroeger bewoog en die zich wel thuis voelen in het wereldje vol sport, spieren en hoempapa. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Sportief leed