Remkes (012)

26 maart 2017
Hits: 413

zaterdag 23 juli-2005
Toen in de jaren tachtig en negentig de geheimzinnige groepering RaRa Nederland verraste met een niet onaanzienlijk bomtapijtje ontstond er wel wat reuring in het Haagse kippenhok. Maar niet de blinde kippendrift van tegenwoordig die al ontstaat als er bijvoorbeeld weer iemand gevonden is die vijf jaar geleden drie maanden in Pakistan heeft doorgebracht in het huis van de opoe van een voormalige uitbater van een tankstation, waar een Afghaanse toerist die nu al twee jaar geniet van de branding van Guantanamo regelmatig zijn auto laafde.
Gelukkig hebben we één minister die zijn kalmte bewaart en niet toegeeft aan de gekte van de dag. Hij spoelt gewoon zijn lijf regelmatig door, gaat naar de sauna, pakt een lekker wijf als het zo uitkomt en brengt zijn vakanties door in tropische landen. Heb je tenminste zo min mogelijk gezeik aan je kop.
Toen 10/4 ‘snachts ontbrandde in de Haagse Antheunisstraat zou hij ruwweg tussen 03.00 en 09.00 niet bereikbaar zijn geweest. So what?
Toen op 26/12 van het vorig jaar een tsunami rond de hele Indische Oceaan kustgebieden teisterde zat onze minister in Thailand. Net als nog een heel stel Nederlanders. Maar niet meteen als een door de bliksem getroffen weerhaan gaan kijken of hij iets kon doen. Gewoon niks van je laten horen. Kalmte kan je redden. Pas als ze in Nederland gaan zitten te kutten over de vraag waarom hij niet stante pede met een paar laarzen aan door het getroffen Thaise gebied is gaan baggeren is het vroeg genoeg om even je gezicht te laten zien op een desolaat strandje. So what?
Nu hier in Nederland via de opmerkelijk actieve media de spanning dagelijks wordt opgevoerd met de suggestie dat Amsterdam binnenkort hetzelfde lot wacht als Londen omdat Balk en Henk zonodig dappere jongens en meisjes naar Irak en Afghanistan moesten sturen, is onze Groningse vriend weer op zoek naar een tropische verrassing. Mocht vandaag of morgen echt de pleuris uitbreken in de tram op het Damrak, de bus bij Sloterdijk of de metro bij het Amstelstation dan ligt de minister heerlijk in het zonnetje van het Braziliaanse Fortaleze. So what?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 413

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch