Skip to main content

Bingo (001)

05 april 2017

zaterdag 18 juni-2011
Er komt een geurige reportage aan op de Franse zender Canal +. Is in elkaar gehangen door collega Romain Bolzinger en gaat over James Ferrell (1). Een stinkend rijke gasboer in de USSA, die al in de vorige eeuw begon met de aanleg van een weelderige collectie oudheden uit het Midden-Oosten, die nog een extra boost kreeg na de val van Saddammeke. Gejatte oudheden wel te verstaan, die onderweg van een licht provenanceverfje worden voorzien om later niet te kijk te staan als ordinaire heler.
Uiteraard moeten alle luitjes die betrokken zijn bij de roof en het vervoer van de kostbaarheden betaald worden. Interessante luitjes, die ondermeer deel uitmaken van de Hezbollah. Wat die heren met Ferrell's poen doen hoeven we u verder niet uit te leggen. U volgt ook de dagvodden en het gekraai uit de oplichtende reclamezuil in de hoek van de kamer.
Nou hebben we in het verleden al heel wat aandacht besteed aan deze Amerikaanse oorwurm. Naar aanleiding van zijn strijd versus kunstmusketier Michel van Rijn (2). Tot nu toe won de gasboer alle rondes, maar de match lijkt nu duidelijk te kantelen.
De komende week, te beginnen op maandag de 20ste, wordt Romain's journalistieke Fabergé een paar keer uitgezonden en dat zal niet ongemerkt voorbijgaan. De kritieken avant la lettre waren al juichend en Van Rijn heeft al aangekondigd dat ie Ferrell juridisch door de touwen gaat slaan. Heerlijk. Wij houden wel van appelmoes.

1. Zie deze aankeiler van de komende reportage.
2. Bent u nieuwsgierig? Hop, hop naar de zoekmachine, vul "Ferrell" in en u zit meteen weer in de wedstrijd.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017