Haaibaay

Hits: 902

maandag 7 oktober-2013
Het is alweer een tijdje geleden, maar toen herauten van 50 + na de val van Henk Krol de komst van de zongebrande Martine Baay aankondigden kropen Tinie en Thea weer eens achter de digitale piano en schreven ons vanaf een Spaanse costa het volgende:

"Daar benne we weer effe. Me zus en ik hebben hiero een schotel op het dak en dus kenne we het zootje ongerief rond 50 plus volgen. Gisteren zagen we op het nieuws die gladjakker Jan Nagel vol trots vertellen dat mr. Martine Baay gaat aantreden in de Tweede Kamer. Die miep zit hiero in Marbella in het bestuur van de Nederlandse club. Ze kreeg d'r achternaam van Henkie Baay. Die was vliegtuigverkoper bij Fokker en die hep zwaar zijn zakken gevuld. Hoe moet nou een goudzoeker uit Marbella die al jaren niet meer weet wat het verschil is tussen kaviaar en boerenkool het belang van ouwe mensen beschermen?”

Het relaas van de dames sluit aardig aan op dit commentaar van een meneer uit Bilthoven elders op het internet. Komt ie:

"Mevrouw mr. Martine Baay is geen advocaat zoals staat geschreven op de website van de poltieke partij 50 +. Sinds haar vertrek naar het mondaine Marbella ruim tien jaar geleden, is zij een gewone doch chique huisvrouw geweest en sinds vorig jaar (teruggehaald door Nagel) part-time werkzaam als een (onbetaalde) stagiaire bij een advocatenkantoor in Hilversum. Haar enige wapenfeit is de A1 spitsstrook rechtzaak. Overigens is Martine Baay daar alleen maar als pion gebruikt door voormalig staatssecretaris Tjerk Westerterp (de bedenker en regisseur van de aanval op het spitsstrook idee om met minimaal 2 personen in 1 auto gebruik te mogen maken van de strook). Saillant detail is wel, dat de naar links neigende 50 + partij met Martine Baay een zeer rechtse dame binnenhaalt. Zij is een groot voorstander van Geert Wilders, Rita Verdonk en Pim Fortuyn. Daarbij koketteert zij met het kliekje van “grote” mannen zoals Chris Thunnessen (1) van de Monaco tapes en Harry Mens (2) die via “sponsoring” van nieuwe partijen greep proberen te krijgen op de Nederlandse politiek. Nee, geen zuivere koek. Laat haar maar lekker in Marbella blijven tussen andere vage Nederlanders die hun poetje hebben opgepakt om riant aan de Spaanse kust te gaan wonen. Waarschijnlijk zal ook dit initiatief als een storm in een glas water vanzelf overgaan. Maar die slimme Nagel had wel weer een goede marketingmix te pakken voor de uitvoer van zijn ambities om terug te keren in de landelijke politiek!”

Nagel ons er niet op vast, maar wij denken ook dat Henk's nalatenschap over niet al te lange tijd op de bietenberg zal eindigen. Maar elk nadeel hep zijn voordeel. Misschien heeft onze Henk nu eindelijk de tijd en de gelegenheid om mee te doen aan het omzagen van de Demminkboom. Vinden we leuk.

(1) Nieuwsgierig naar Thunnessen? Over hem hebben we een heleboel 50+ zeer op de site geramd. Op naar de zoekmachine.
(2) Voor meer over Harry raden we u aan een bezoekje te brengen aan de series Octopussy en Schimmen achter Pim.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 902

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch