Hoe fris is Terra Vitalis? (042)

24 maart 2017
Hits: 661

vrijdag 16 november-2012
Eigenlijk zouden we ons af moeten vragen hoe fris Terra Vitalis was. Want de laatste resten van teakonderneming zijn op een haar na afgeserveerd en de bulk is alweer een tijdje geleden in Luxemburgse handen overgegaan. Participanten zijn unithouders geworden. Iedereen blij. Hoopte iedereen. Maar toen ontdekten de nieuwe baasjes dat hun Nederlandse voorgangers de stand van zaken in Costa Rica wat rooskleuriger hadden voorgesteld dan ie in werkelijkheid was. En dat zij met een maaltje gebakken peren zaten. Daar kwam eilie van en juridisch gesteggel (1). Om te veronderstellen, dat de unithouders van dit gehark geen nadeel zouden ondervinden is net zo ridicuul als een koe op de dansvloer. Alleen al het feit, dat de betrokken Luxemburgse touwtjestrekkers na de overname van Terra Vitalis eenzelfde soort houtvehikel de markt hebben opgetrapt dat aan investeerders een betere groei en rendement belooft, spreekt bijbelse boekdelen. Kijk en vergelijk.
Btw, dat nieuwe Forestry International Fund heeft als adviseur het Nijmeegse Öko Life in de arm genomen en dat is dezelfde club die in het veld is voor de unithouders van het ouwe Terra Vitalis. De man achter Öko? Hennie Stevens, over wie wij bijvoorbeeld in januari 2010 nog zo romantisch het volgende schreven: “Bovendien hadden de participanten waarschijnlijk ook graag iets gehoord over de promotie van Hennie Stevens tot bedrijfsleider van het zwalkende verkoopkantoor. Terwijl hij toch nog niet zo lang geleden after sales manager was bij voornoemde Pleuris Bak Met Geld (PBMG) en de regie voerde bij het verdonkeremanen van materiaal, waar curator Rocco Mulder elke avond voor het slapen gaan en na een lange zuchtende plas om zit te bidden”.
Nu we het toch over Rocco en Pleuris Bak Met Geld hebben, how about this. De curator probeert al geruime tijd nog wat poen los te weken van avontuurlijk ondernemer Hans Noomen in verband met diens dubieuze rol bij het legen van eerder genoemde pleurisbak. En kwam kennelijk tot een schikking met Hansepans. Maar wat jammer nou, daar ging de blauwe brievenbrigade kennelijk niet mee akkoord. Dus opnieuw om de tafel. Tot de assets op zijn. Daarna zien we wel verder. Lees en geniet. En stay tuned.

(1) Zie aflevering 41 dd. 24 oktober 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2017
Aantal keren bekeken: 661
Hoe fris is Terra Vitalis

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch