Skip to main content

Welcome to Iraq

dinsdag 6 december-2011
Nog heel even en we zien Floortje Dessing, Chris Zeegers en meer van dit soort lieden die op andermans kosten leuke uithoekjes op onze wereldkloot bezoeken, rechtsaf slaan bij het bordje Irak. Want hé, er ligt hier en daar nog wel wat rommel en voor bermtoerisme is het nog niet helemaal geschikt, maar met een beetje pantserwagen kan je toch weer vrijelijk het hele land door. Op zoek naar plekkies die je een Zwitserleven gevoel bezorgen. En die zijn er.
Neem bijvoorbeeld het Basra Gateway Hotel van de Kufan Group. In de nabije omgeving ligt hier en daar nog een plasje ruwe olie, wat uitgebrande vehikels en verbleekte karkassen, maar als uitzicht is dat toch redelijk ludiek.
En hoe funny is het niet, dat je bij aankomst door een rol prikkeldraad heen moet. Gelukkig wordt die vriendelijk omhoog gehouden door een zwaar bewapende portier. Dat laatste is overigens meer uit folkloristische overwegingen. Want gevaarlijk? Ach in een hotelletje op het Damrak gebeurt ook wel eens wat.
In de hall van het hotel liggen flyers en oh wat leuk, die vermelden dat het vroeger Camp Bucca heette. Een Amerikaanse legergevangenis waar het animatieteam af en toe wat Iraki's martelde. Wie 'snachts goed luistert kan nog wat geschreeuw horen. Een soort Hotel California dus, maar je kan er gelukkig nog wel uit.
De Kufan Group heeft plannen om dwars door Irak heen nog zo'n honderd van die ouwe militaire gevangenissen te gebruiken als hotel/motel. Moet heerlijk zijn: een weekje all inclusive in het zonnige Abu Ghraibcomplex. Of wat dacht u van een weekendje Fallujah-resort? Met op schootsafstand het heropende Haji Husain restaurant. Het ruikt er nog een beetje zwavelig, maar de kebab is weer als vanouds.
Kortom, Floortje en Chris, waar wachten jullie nog op?

Klik hier om uw reactie toe te voegen