Skip to main content

Tussen premies en piraten (044)

28 februari 2017

dinsdag 25 oktober-2011
Dachten de eigenaren van PSL Capelle in mei 2004 in ieder geval voorlopig even af te zijn van het gedreutel met ASAM, nadat Darth Vader Beumer hun dossier had afgelegd. Niet dus. Er bleven het hele jaar missives uit Utrecht arriveren waarin werd aangedrongen op terugbetaling van de 250.00 euro die de inmiddels gekapseisde ASAM-dochter Hestia had voorgeschoten bij het totstandkomen van de franchiseovereenkomst. Over de aanzienlijke bedragen die PSL nog van Hestia had te vorderen geen woord. In maart 2005 gooide ASAM de boel in een hogere versnelling en stuurde een deurwaarder naar Capelle. Gewapend met een acte van cessie, waaruit moest blijken dat Hestia in februari 2004, kort voor haar droevig faillissement, de overeenkomst met PSL Capelle had gecedeerd naar ASAM. Een staaltje antedatering uit het schoolboekje en de middelvingers van Capelle-boys kozen dan ook rapido het luchtruim.
Na de op zijn minst merkwaardige overname van de Hestiaboedel door Philip van den Hurk trok opnieuw de nodige kruitdamp van Eindhoven naar Capelle. Flip wilde stante pede die kwart meloen op zijn rekening, maar Capelle verwees hem droogjes naar de curator. Die moest maar zien wie nog wat kreeg. Maar ook bij ASAM was blijkbaar de wekker weer afgegaan. Een briefje van huisadvokaat Jan Adriaanse. Volgens hem stond PSL wel degelijk voor 3 ton bij ASAM in het krijt (250.000 plus wat rente). Toen de middelvingers van de Capelle-boys een herstart richting ruimte maakten stelde Adriaanse plotseling voor om er 2 ton van te maken. Als een soort tegemoetkoning. Raar, maar waar. De kwestie bleef een jaar hangen. Ook al, omdat PSL Capelle nog te weinig vlees op de botten had om zelf initiatieven in de befsfeer te ontplooien ter verovering van de hun rechtmatig toekomende gelden van de tegenpartij.
Begin 2006. Een telefoontje van een verse ASAM-coryfee, Frans de Roos. Die bleek het dossier weer te hebben opgegraven en wilde daar nou eindelijk wel eens een klap op geven. Wat dachten de boys ervan om de zaak af te ronden op 1 tonnetje? Nog raarder, maar waar. Hoe schoon het aanbod in wezen ook was, het ging het ronde archief in. Kennelijk schoot dat bij ene Willem Knoop, toenmalige topdog van Intermediare Zaken bij ASAM, in het keelsgat dat naar zijn longen leidde. Hij stuurde een withete brief. De zaak was herleid tot nul. PSL was alleen nog maar een administratief agentschap en mocht geen nieuwe contracten meer sluiten.
Na lang touwtrekken dus 3 ton verdiend, maar aan de min-kant nog wel een vordering van zo'n zeven à acht ton. En met een zware crisis voor de etalage geen prettige situatie. Dankzij de assistentie van Jos Lindhout en investeringen uit eigen zak en uit die van familieleden leeft de verzekeringstak van de DTC groep nog wel, maar het infuus staat al naast het bed. Hoe was het ook weer? Wij zijn ASR-verzekeringen en en daar mag u wat meer van verwachten. Desnoods via de rechter.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten