Skip to main content

Van Brussel naar Sjanghai (005)

02 maart 2017

maandag 30 december-2013
Opvallend. De huidige eilie in Turkije begon vorig jaar met een anonieme brief aan een handhaversbureel. Stond in dat er tot op het hoogste niveau geknoeid werd bij het in de liberale ramsh gooien van grond en de aansluitende uitgifte van bouwvergunningen. De kwestie Hooijmaijers maar dan een stukkie groter. Tot deze goldrush behoorde ook de bouw van een winkelcentrum op het Taksimplein in Istanbul. Precies op de plek van een toefje bomen. En u weet hoe dat afliep. Ineens bleken er een hele stoot groenen in Turkije te huizen en die liepen te hoop. Wat dacht Farao Recep de Eerste wel?
Wij refereerden al eerder aan het feit, dat de regering Erdogan de buik met vest vol had van alle eisen waaraan zij moest voldoen om tot het Vierde Rijk te worden toegelaten. En daarom een serieuze poging op de rails had gezet om lid te worden van de Chinees/Russische combine SCO. Uuuuuh, een NATO-land dikke krentenmik met die crypto-communistische concurrent? Over onze dead body. De hotemetoten in Brussel vielen bijna over elkaar heen om hun verontwaardiging te spuien over de manier waarop Recep en zijn bende de rechtsgang naar hun hand zetten om het corruptieschandaal over de vangrail te rammen. Hoe hypocriet kan je wezen? Als je alleen al denkt aan het identieke geklooi achter de schermen bij de Lockerbie-affaire word je misselijk. Om nog maar te zwijgen over hetzelfde soort corruptiegevallen in het meditterane territorium van de PIGS en het wegmoffelen van koterhopsaffaires in de hoogste Europese kringen.
En dan zit de NATO nog met haar door Erdogan naar een koelcel verwezen vertegenwoordigers van de Turkse deep state aka haar Gladiolen. Nou, daar wordt aan gewerkt. Vanuit de Farao's eigen AKP weerklinken vrije geluiden om de wet een kontje te geven en het mogelijk te maken dat de betrokken gladiotoren alsnog het recht krijgen om een revisie van hun veroordeling aan te vragen. Of ze in die partij ook weten waar de schoen in werkelijkheid wringt. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
van brussel naar Sjanghai