Skip to main content

Interpollution

Hits: 349

donderdag 20 november-2008
Arriva. Arriva. Hedenochtend werden wij verblijd met het bericht dat Richard Gutierrez is gearresteerd. Richie is een bromsnor uit de hoogste echelons van de verenigde Mexicaanse bromsnorren en ... hun vertegenwoordiger bij Interpol. Hij zou poen in ontvangst hebben genomen van een stel lowlives, die zich recentelijk hadden afgescheiden van het beruchte Sinaloakartel om een eigen nerinkje op te zetten. De reden voor de bijdrage aan de topsnor moge duidelijk zijn.
Gutierrez is het voorlopige sluitstuk van een reeks van arrestaties onder het snorrenpersoneel. Maar ja wat wil je. Ze verdienen geen cojones (kloten, red.) volgens burgemeester Jorge Hank Rhon van Tijuana, dus zijn ze gevoelig voor een extra bijdrage (1). En Jorge kan het weten, want zijn familie gaat het vervoer van een baaltje Colombiaanse neusspray niet uit de weg. En zeker niet in tijden van recessie (2).
Het gevalletje Gutierrez doet sterk denken aan dat van de Zuidafrikaanse snorrenchef Jackie Selebi uit onze sage Wildlife in Zuid-Afrika (3). Jackie is begin dit jaar voor onbepaalde tijd op vakantie gestuurd omdat ie werd verdacht van het aannemen van steekpenninkskes uit de buidel van Glenn Agliotti. Een boef die ondermeer werd verdacht van handel in internationaal ongerief en de moord op diamantkoning Brett Kebble. En guess what. Jackie was de president van Interpol. Nu niet meer. Maar toch frappant. Je zou bijna denken dat Interpol een criminele organisatie is. Of is het zo, dat in een mand cojones altijd wel een paar rotte zitten? Leggen we misschien binnenkort nog eens voor aan meneer Fijnaut. Heeft ie ook wat te doen.

(1) Zie Mexico, Mexihiiico" dd. 11 januari 2007.
(2) In dit verband beleefd aanbevolen het artikel "Mexicocaine met een Hollands sausje" op de site van de Morgenster.
(3) Deze serie, met nog een leuk rolletje voor een Servische oud-bewoner van de EBI in Vught, begon op 13 november 2006 en is te vinden via ons zoekapparaat.

Klik hier om uw reactie toe te voegen