Fuck (002)

08 januari 2017
Hits: 623

vrijdag 21 februari-2014
Nee, Victoria Nuland zei niet alleen “fuck the EU” toen ze half december in Kiev was. Ze hield ook nog een toespraakje van 8 minuten en 46 seconden voor de Oekraiense Persclub (1). Gestiekt door de door Freedom House bestierde US-Ukraine Foundation, Chevron en een Oekraiense lobbyfrutsel in Washington (2). Victoria ramde zich onder andere op haar borsten voor de 5 miljard dollar die de USSA in de loop van de jaren Oekraine had ingepompt om er een keurig democratisch bestuurd land van te maken. Maar dan wel binnen de westerse invloedsfeer. Mocht dat goedschiks lukken, dan krijgt het Oekraiense volk te maken met de zegeningen van het IMF. Mocht het niet goedschiks lukken, dan maar kwaadschiks. Desnoods met hulp van de zo democratisch geschoolde naziboys van meneer Tyanhybok en de ook zo ontzettend democratisch georiënteerde Krim-Tartaarse jihadjememaars (3). Een stukje koude oorlog uit de vriezer in de magnetron.
Komt dat meisje Nuland zomaar uit de lucht pletteren? Nee, nee meisje Nuland had al een imposant voorcircuit afgelegd. Ze was al een hoge mieter bij Buitenlandse Zaken ten tijde van Bill Sigaar, adviseur van Dick Cheney, ambassadeur bij de NATO in Brussel, spreekbuis van haar ministerie tot deze februari 2013 en daarna Barack's onderminister van BuZa. Een carrièremeisje dus en ook nog eens getrouwd met iemand die ertoe doet: Robert Kagan. Ooit politiek adviseur van Freedom House-kapitein John MacCain, lid van de Council for Foreign Relations en een van de founding fathers en directeur van het Project for a New American Century (4). Een echte Amerikaanse duif dus, deze Johnny. En dat zijn vrouwtje plotseling in Kiev “fuck the EU” roept is dan ook echt een vergissing geweest. Stay tuned.

(1) Zie voor de eerste fuck 7 februari 2014.
(2) Geef voor Freedom House onze zoekmachine een kickstart.
(3) Zie “Freedom House” aflevering 12 dd. 18 februari 2014.
(4) Een ultra-rechtse Amerikaanse denktank, die de vorige presidentiële oliebol aanzette om Irak plat te democratiseren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 januari 2017
Aantal keren bekeken: 623

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch