Hop Suisse (001)

31 maart 2017
Hits: 367

zaterdag 14 mei-2005
We weten het nog als de dag van gisteren of eergisteren. De heisa die er in oktober 2003 ontstond toen onderdelen van een ultra-centrifuge en andere nucleaire gadgets werden aangetroffen aan boord van een Chinees schip in de haven van Taranto. Waren bestemd voor Khadaffi. Voor zijn nucleaire programma. Achteraf bleek dat hij nog niet eens zijn koffie met yellow cake ermee warm kon houden. Want er was aan die onderdelen geknoeid. Ook bij voorafgaande zendingen, die afkomstig waren uit Maleisë en Turkije (1).
De hoofdverantwoordelijke voor die leveranties, de Zwitserse ingenieur Urs Tinner, werkte namelijk nauw samen met de CIA. En dat geeft te denken.
Urs is de zoon van de ouwe Tinner. Ook al een ingenieur, maar dan wel een speciale. Want niet elke ingenieur behoorde tot de kennissenkring van dr. Abdul Qadeer Khan, de vader van de Islamitische bom. Maar Tinner senior wel.
Hoe lang de CIA al in contact staat met Urs en wellicht zelfs zijn vader is onbekend. Zeker is wel, dat de Company ze bij het oud vuil zette toen Urs toespelingen begon te maken over zijn stiekeme samenwerking met de Amerikaanse speurneuzen.
Nu in Zwitserland een proces tegen Urs op een driepits Hallertje te pruttelen staat en Duitsland inmiddels heeft toegezegd om hem binnen een paar dagen over de Zwitserse grens te zullen zetten moet het in Langley op dit moment niet erg gezellig zijn. Hadden ze net een perfecte operatie gerund om te bewijzen dat die verrekte muslims geen zee te hoog ging om buiten het onder Amerikaanse controle staande Pakistan een atoombommetje te bouwen gaat zo’n Zwitserse oetlul uit de school klappen.
Kan nog een leuk procesje worden daar tussen de Milka-koeien.

(1). Zie voor een analoog geval het artikel “Friends (3)” dd. 2 februari 2004.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Aantal keren bekeken: 367

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch