Axel en de Abous (004)

vrijdag 18 februari-2005
Gisteravond was de wereldberoemde antiquair en kindervriend Vervoordt weer eens op de Belgische televisie te bewonderen. Samen met twee nieuwe harde ballen uit zijn verzameling: de tennismeisjes Williams. Houdt onze Axel van. Zich omringen met ronkende namen. Sting, Madonna, adellijke prollen, koninklijk huis, topondernemers. Blijkbaar allemaal luitjes die nooit onze rubrieken onder ogen hebben gehad. Anders hadden ze misschien wel wat terughoudender geweest. Hoewel, in de hogere regionen van onze samenleving lijkt men het hier en daar vleselijk gezien niet zo nauw te nemen als we onze Dutroux- en aanverwante artikelen zo eens doorbladeren.

Maar over smaak valt niet te twisten,laat staan over wansmaak. Zoals bijvoorbeeld de site waarop onze pretentieuze antiquair reclame maakt voor zijn nering: adversus.nl. Daar sta je dan tussen de “modellen”, zwembroeken, zwetende spierbundels, TEFAF, racefanaten, Italiaanse pizzahutten en last but not least een paar joyeuze hotels in Bangkok.

Gevoegd bij de handel in minder koshere occasies als een schilderij van Van Roestraeten, een duur Frans parket en een grafmonument uit Lybië en je houdt je hart vast voor de meisjes Williams. Gelukkig zijn ze meerderjarig. Dat scheelt.

Axel en de Abous

  • Hits: 275
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch